Αρχική Νέα Τοπικά Εμπορικός Σύλλογος Χίου: όχι στην περαίωση

Εμπορικός Σύλλογος Χίου: όχι στην περαίωση

5

 

             
                                   

 

 

 Μπορεί να πλημμύρισαν οι επιχειρήσεις τους, αλλά το χαρτί της περαίωσης ήρθε στην ώρα τους.
Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου εκφράζει την αντίθεσή του στο νέο μέτρο της Κυβέρνησης και ζητά από τους εμπόρους να παλέψουν για την κατάργηση της περαίωσης.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

                                  “Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο εκφράζει την αντίθεση του στη νέα φοροεπέλαση της Κυβέρνησης με τα σημειώματα περαίωσης, που σκοπό έχει την είσπραξη από τους έμπορους και γενικότερα μικρούς ΕΒΕ, πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

 Με την περαίωση η κυβέρνηση, από την μια χαρατσώνει τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και από την άλλη δίνει συγχωροχάρτια σε αυτούς που μια ζωή φοροδιαφεύγουν πληρώνοντας λίγα ψίχουλα ως αντίτιμο.

Η περαίωση έρχεται σε μια περίοδο όπου κλείνουν τα μικρομάγαζα και η συντριπτική πλειοψηφία από αυτά ασφυκτιά εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η Κυβέρνηση  με το εκβιαστικό ΄΄αν μπουκάρουμε στο μαγαζί για έλεγχο, κάτι θα σου βρούμε΄΄ με σημειώματα περαίωσης πάει να κλίσει τον φετινό προϋπολογισμό που της υπέδειξε το Δ.Ν.Τ και η Τρόικα της.

Ανάλγητη στέλνει σημειώματα σε συναδέλφους που έχουν βάλει λουκέτο, που βρίσκονται στη σύνταξη, σε επιχειρήσεις που έχουν ελάχιστες μέρες λειτουργίας ή που βρίσκονται σε αδράνεια. Χαρατσώνει όσους έκαναν αυτό περαίωση και οι οποίοι για κάθε χρόνο αυτό περαίωσης πλήρωσαν περισσότερα από το ποσό της σημερινής περαίωσης.

Ζητά από όσους αποδεχτούν το σημείωμα περαίωσης, να ομολογήσουν φοροδιαφυγή και φοροκλοπή με τον τίτλο ΄΄αποκρυβείσα ύλη΄΄ στην στήλη 4 του σημειώματος.

Δούρεια και δόλια, δεν κλείνει ολοκληρωτικά τα φορολογικά έτη ούτε όσων αποδεχτούν την περαίωση, ούτε καν αυτών που έκαναν αυτό περαίωση.

Συνάδελφοι διεκδικούμε την κατάργηση της περαίωσης και:

 Κάθε κατάστημα να φορολογείται ανάλογα  με τα έσοδα και έξοδα της, όπως αυτά προκύπτουν από τα λογιστικά βιβλία και τα παραστατικά στοιχεία ,που αποτελούν  την μοναδική πηγή προσδιορισμού των κερδών της. Κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων.

Κλείσιμο των χρήσεων λίγους μήνες μετά την κατάθεση των δηλώσεων στην εφορία. Κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος των ανέλεγκτων χρήσεων.

Κατάργηση του βιβλίου απογραφής μέχρι 200.000 ευρώ.


  Συνάδελφοι

Είναι σαφές, με το σημείωμα της περαίωσης δεν ξεμπερδεύουμε, τούτες της ώρες η ανοιχτή κουβέντα με την συμμετοχή όλων μας είναι αναγκαία. Σε συνεργασία με την ΟΕΒΕ ΧΙΟΥ θα προχωρήσουμε σε συγκέντρωση-σύσκεψη  της επόμενες μέρες.”.