Αρχική Νέα Τοπικά ΠΑΜΕ: Όλοι οι εργαζόμενοι στην Πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη σε δημόσιο...

ΠΑΜΕ: Όλοι οι εργαζόμενοι στην Πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

6

 

Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ

 

 

Όλοι-όλες στην στάση εργασίας

Πέμπτη 25/11/2010

από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3μμ.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 12:30μμ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,     
Σπάμε τις αλυσίδες της μοιρολατρίας και της υποταγής ,των εκβιαστικών διλημμάτων και του φόβου. ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ

Υπάρχει λύση. Είναι η αντίσταση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Είναι η κοινωνική συμμαχία για να πτωχεύσει η πλουτοκρατία.

Όλοι-όλες στην στάση εργασίας την Πέμπτη 25/11/2010 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3μμ.

Ο προϋπολογισμός του 2011 αποτυπώνει τις αποφάσεις των εκπροσώπων του κεφαλαίου –κυβέρνησης και τρόικας -να περάσουν σε νέα ακόμα πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα επιφέρουν μείωση έως και 40% στον ιδιωτικό τομέα ,το νέο μισθολόγιο των δημοσίων που επίσης θα μειώνει τις αποδοχές έως 40%, οι 10αδες χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και των πρώην ΔΕΚΟ ,η μετατροπή των νοσοκομείων και των σχολείων σε επιχειρήσεις ,η φορολογική επιδρομή σε όλους εκτός από το μεγάλο κεφάλαιο, ο οικονομικός στραγγαλισμός του ΙΚΑ του ΟΑΕΔ της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ από και για το κεφάλαιο, είναι ορισμένα από τα μέτρα που κυβέρνηση και τρόικα μας οδηγούν στην χρεοκοπία.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ  στα συνδικάτα κάνουν ότι μπορούν να εκτονώσουν την αγανάχτηση, να περιορίσουν τις αντιδράσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι κοινές αναζητήσεις της ΓΣΕΕ και της υπουργού εργασίας για τις προϋποθέσεις κατάργησης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων  και οι εξαγγελίες κινητοποιήσεων χωρίς καμιά φροντίδα για την επιτυχία τους.


Η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ καλεί, τους εργαζομένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να αξιοποιήσουν την 3ωρη στάση εργασίας της πέμπτης από τις 12 έως τις 3 μ.μ.

Για να γίνουν στους τόπους δουλειάς συγκεντρώσεις συζητήσεις, να βγουν αποφάσεις και ψηφίσματα  που  να καταδικάζουν  τα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) που τα προωθούν.

Να καταγγέλλουν και να καταδικάζουν τη στάση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ .

Να συζητηθούν και να παρθούν  μέτρα για την καλύτερη  συμμετοχή στην απεργία της 15ης του Δεκέμβρη.

Καλεί τους εργαζόμενους του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και των πρώην ΔΕΚΟ σε συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς στις 12:30 μ.μ. με στόχο την πραγματοποίηση μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας για τα μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ και της τρόικας, σε βάρος των εργαζόμενων του δημόσιου και των ΔΕΚΟ.

 

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.