Αρχική Νέα Τοπικά Συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 28 Νοεμβρίου η απεργία της ΠΝΟ

Συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 28 Νοεμβρίου η απεργία της ΠΝΟ

16

 

Tη συνέχεια για ένα ακόμη 48 ωρο αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, από τις 06.00 πμ σήμερα 26 Νοεμβρίου έως την 06.00 πμ της Κυριακής 28 Νοεμβρίου, 2010 και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.
Η απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και είναι τα ακτοπλοϊκά Επιβατηγά – Οχηματαγωγά, τα Μεσογειακά Φορτηγά και τα Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.
Η διοίκηση της ΠΝΟ τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι με εξαίρεση των τριών εργοδοτικών οργανώσεων, που έχουν ήδη υπογράψει, δηλαδή την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και την Ένωση Πορθμείων Εσωτερικού που προηγήθηκαν, δεν υπάρχει προθυμία προσέλευσης των οργανώσεων εργοδοτών των άλλων κατηγοριών πλοίων, στην υπογραφή και των υπόλοιπων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2010, που ήδη πλησιάζει στη λήξη του.
Έκκληση από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας να πρυτανεύσει η λογική.
Προς το παρόν η τοπική αγορά δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της απεργίας, όμως ειδικά στα φρέσκα και νωπά προϊόντα αναμένεται να εμφανιστούν οι πρώτες ελλείψεις.