Αρχική Νέα Οικονομία Συνεργασία για 9η φορά Vodafone και Γιατρών του Κόσμου

Συνεργασία για 9η φορά Vodafone και Γιατρών του Κόσμου

4

25 Νοεμβρίου 2010

 Η Vodafone και οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν για ένατη συνεχή χρονιά

το έργο τους για την περίθαλψη παιδιών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές

 

 

Η Vodafone ανανέωσε για ακόμη μια χρονιά τη συνεργασία της με τους Γιατρούς του Κόσμου, για τη λειτουργία της Κινητής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής Μονάδας «ΛΗΤΩ».  

Η «ΛΗΤΩ» με την υποστήριξη της Vodafone ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να παρέχει παιδιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας. Μέχρι σήμερα η Μονάδα έχει προσφέρει ιατρική περίθαλψη σε περισσότερα από 40.000 παιδιά πανελλαδικά και συνεχίζει. Συγκεκριμένα παρέχει:

  • παιδιατρική εξέταση και δωρεάν αγωγή με παιδιατρικά φάρμακα πρώτης ανάγκης
  • οδοντιατρική εξέταση, αγωγή και παροχή οδηγιών για υγιεινή στόματος και προληπτική οδοντιατρική
  • προληπτική υγιεινή και υλοποίηση προγραμμάτων εμβολιασμού
  • διαλέξεις για την ιατρική πρόληψη, την υγιεινή διατροφή και τη στοματική υγιεινή και διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των οδοντιατρικών εξετάσεων η κινητή μονάδα των Γιατρών του Κόσμου εντόπισε προβλήματα στην υγιεινή των δοντιών σε ποσοστό 32% στο σύνολο των μαθητών που εξέτασε τα τελευταία χρόνια, ενώ μόλις το 14% παρουσιάζει καλή στοματική υγιεινή. Οι γιατροί της μονάδας αναφέρουν ότι το 32% των μαθητών χρειάστηκαν ειδική φροντίδα με παραπάνω από 2 σφραγίσματα ή και εξαγωγές, ενώ η κακή στοματική τους κατάσταση οφείλεται στην κακή διατροφή, σε λόγους κληρονομικότητας ή αμέλειας.  

Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ» δημιουργήθηκε το 2003 από τους Γιατρούς του Κόσμου σε συνεργασία με τη Vodafone, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει.