Αρχική Νέα Τοπικά Ολονύκτια συγκέντρωση συμπαράστασης για να μην απελαθούν οι 18 πρόσφυγες

Ολονύκτια συγκέντρωση συμπαράστασης για να μην απελαθούν οι 18 πρόσφυγες

12

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: kafeneiokentron.blogspot.com

Με το φως της μέρας ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα η ολονυκτία συμπαράστασης στους υπό απέλαση πρόσφυγες.
Η επαπειλούμενη , για χτες , επαναπροώθηση φαίνεται ότι το προς το παρόν αποφεύχθηκε.
Συγκινητική ήταν η προσέλευση δεκάδων ανθρώπων, ακόμα και τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς και το κλίμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που επικράτησε.
Εκτός από τη φωτιά που ανάψαμε για σπάσει την υγρή νοτιά που περόνιαζε τα κόκκαλά μας πιό ζεστή ήταν η ελπίδα της ανθρώπινης συμπαράστασης που ήταν διάχυτη.

////////

3 το πρωί και ακόμη έξω απ΄το Λιμεναρχείο παραμένουν πάνω από 50 συνάνθρωποι μας έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πιθανή απέλαση αλλά και να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησης των προσφύγων.
Έχουν συμπαρασταθεί στη σημερινή διαμαρτυρία πάνω από 150 συμπολίτες μας και η βραδιά δεν τέλειωσε ακόμα.
Στην παρέα μας εξακολουθούν να παρευρίσκονται οι δύο γυναίκες από το Ιράκ.
Ελπίζουμε η νύχτα να ξημερώσει χωρίς βίαιες επαναπροωθήσεις.

/////

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ       
TO ΣΑΒΒΑΤΟ 27/11 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΑΣΗΣ

Θα έχουμε μαζί μας 18 κεριά όσοι και οι πρόσφυγες που σχεδιάζει να απελάσει η αστυνομία. Ελάτε να ξεπροβοδίσουμε τους πρόσφυγες με τον δικό μας τρόπο.
Μπροστά μας έχουμε 18 ανθρώπους, βρίσκονται υπό άμεση απέλαση στα κρατητήρια της αστυνομίας.Δεν τους ξέρουμε προσωπικά, δεν ξέρουμε τις πόλεις, τα χωριά από τα οποία ξεκίνησαν, την οδύσσεια τους μέχρι να φθάσουν εδώ, δεν έχουμε μάθει τις προσωπικές τους ιστορίες, δεν έχουν μιλήσει, δεν έχουν φωνή. Βρίσκονται σε ένα κελί. Οι Κούρδοι, πρόκειται να επιστραφούν πίσω στα χέρια της τουρκικής αστυνομίας. Οι Ιρανοί, στα χέρια της μυστικής αστυνομίας του Ιράν. Οι Ιρακινοί, πώς να επιστρέψουν στα χωριά τους; σε μια χώρα που δεν ζει κανείς.
Χθες μας έκαναν σήμα, αν γυρίσουμε, θα μας κρεμάσουν ή θα κρεμαστούμε.
Χθες μιλήσαμε με τον αστυνομικό διευθυντή.
Τι να πρωτοπείς, η νεοελληνική εξουσία του τελευταίου, σε ένα πρόσωπο. Δεν καταλαβαίνει, κάνει πως δεν καταλαβαίνει, μπερδεύει εσκεμμένα την αλήθεια με το ψέμα, απειλεί και δικαιολογείται.
Η προσωπική του στάση ξεκάθαρη, θα τους στείλω πίσω με κάθε τρόπο, αν με εμποδίσετε, θα σας συλλάβω. Απειλή. Δεν καταλαβαίνει το απλό, δεν μιλάμε σε καφενείο να λέει ότι του κατέβει, ξέρει τι λέει, δεν είμαστε φίλοι να αστειευόμαστε  μαζί του. Για να φυλάξει την καριέρα του παραβίασε τουλάχιστον μια ντουζίνα νόμους και διεθνείς συμβάσεις. Ειρωνεία.
Μιλήσαμε στα τοπικά ΜΜΕ και σε κάποια λίγα Αθηναϊκά. Σοβαρές ερωτήσεις με πολιτικό περιεχόμενο, είπαμε ότι μπορούσαμε.
Σε τι απαντήσαμε άραγε, ας το κρίνουν άλλοι. Δεν είμαστε σίγουροι για το μήνυμα που έφθασε στον κόσμο που μας άκουσε.
Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί, οι άνθρωποι είναι άνθρωποι. Ο πόνος, η αγωνία, δεν μετριέται με λέξεις, δεν μπορεί να εκφραστεί με λέξεις, πόσο μάλλον όταν μιλάς για λογαριασμό  άλλων.
Οι καιροί έχουν αλλάξει.
Μιλάμε σοβαρά για την οικονομία, κάνουμε πως καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει, άλλοι καθορίζουν την ζωή μας, εμείς βιώνουμε τις συνέπειες. Αντιδρούμε, προσπαθούμε, γκρινιάζουμε. Και οι πρόσφυγες δεν καταλαβαίνουν, γιατί η δική τους ζωή, δεν έχει ζωή, γιατί είναι προς απέλαση, τι να τους εξηγήσουμε;
Ως άνθρωποι, βλέπουμε ανθρώπους να γίνονται μπαλάκι στα σύνορα.
Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, έχουμε ευθύνη να συνεχίσουμε να μην απελαθούν οι πρόσφυγες.
Το πιο δυνατό μας όπλο η φωνή μας.


“Λάθρα;”