Αρχική Νέα Τοπικά Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ

Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ

18

Ανεστάλη χθες Τρίτη, στις 6 το πρωί η οκταήμερη απεργία των ναυτεργατών με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων.
Η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά καθώς και στα υπόλοιπα λιμάνια όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες φορτηγά με προϊόντα, άρχισε ήδη να ομαλοποιείται.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία χθες το βράδυ συνεδρίασε στο πλοίο “Κρήτη 1” και αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας, ωστόσο στη διάρκεια της νύχτας υπήρξε νέα συνεδρίαση και εξετάζοντας τα δεδομένα που έχουν προκύψει αποφάσισε την αναστολή της απεργίας.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει: “Η οκταήμερη απεργία της Ομοσπονδίας, που ανεστάλη, υπήρξε σκληρή και διεξήχθη κάτω από αντίξοες συνθήκες, τόσον από την πλευρά του εφοπλιστικού κεφαλαίου της Ακτοπλοΐας, αλλά και της Κυβέρνησης, που αντιστρατεύθηκε με κάθε μέσο τα δίκαια και θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων ναυτεργατών.”

“Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για δεύτερη φορά στην πολιτική της ιστορία διακυβέρνησης της χώρας, αδυνατώντας να εξεύρει λύσεις στα ώριμα, οξυμένα και αυτονόητα αιτήματα των ναυτεργατών, κατέφυγε στην προσφιλή «συνταγή» της του κατάπτυστου, επαίσχυντου, βαθύτατα αντιδημοκρατικού και αντεργατικού μέτρου της πολιτικής κινητοποίησης και επίταξης προσωπικών υπηρεσιών ναυτικών, γνωστή από το προηγούμενο του 2002” αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

“Υπογραμμίζεται ότι η ΠΝΟ και οι Έλληνες ναυτεργάτες στο σύνολό τους καταδικάζουν τα γεγονότα αυτά και δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν σθεναρά τέτοιες πρακτικές, που έχουν αποδοκιμασθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού”.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: enet.gr (ελευθεροτυπία)
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)