Αρχική Νέα Τοπικά Ακόμη ένας πρόσφυγας ελεύθερος! 15 με το φόβο της απέλασης

Ακόμη ένας πρόσφυγας ελεύθερος! 15 με το φόβο της απέλασης

5
 
Ενα από τα 18 “κεράκια” φωτίζει από προχθές πιο δυνατά μετά την επιτυχή εξέλιξη με την αίτηση που έγινε για λογαριασμού ιρανού πρόσφυγα που έγινε δεκτή από το δικαστήριο.
Σε σχετική ενημέρωση από μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες- “λάθρα;” έκανε δεκτή αίτηση και άφησαν έλεύθερο τον ιρανό Kabat ΧΩΡΙΣ να κάνει αίτηση ασύλου.
Ελπίδες υπάρχουν και για τους δύο ακόμη ιρανούς, αφού έχουν χαρτί από την Ύπατη Αρμοστεία ότι είναι πρόσφυγες εντολής και άρα σε καθεστώς προστασίας.
Ο Kabat επρόκειτο να αφεθεί ελεύθερος μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας με έγγραφο να εγκαταλείψει τη χώρα σε 30 ημέρες. Μίλησε ήδη με τον αδελφό του στη Νορβηγία.
“Τώρα με ψυχραιμία θα σκεφτεί το παρακάτω βήμα για να σώσει τη ζωή του.  Εχει μία ευκαιρία ακόμη λοιπόν χάρη σε όλα όσα έγιναν εδώ και μία εβδομάδα. Σας στέλνω το χαμόγελο του”, σημειώνεται από τα μέλη της Επιτροπής.
Να σημειώσουμε ότι από τους 30 (όχι 32 που είχαν πει στην αρχή οι αστυνομικές αρχές) που πήγαιναν για απέλαση και μετά από τις διαμαρτυρίες και τις εκδηλώσεις συμπαράστασης, οι 12 (δηλ. οι οικογένειες) αφέθηκαν ελεύθεροι για κοινωνικούς λόγους, οι δύο (Τούρκοι) έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου και η Επιτροπή ασκεί πίεση για να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι τη συνέντευξη για το άσυλο, ο ένας (Kabat) αφέθηκε με απόφαση του Δικαστηρίου. Στα κρατητήρια επομένως έχουμε 15 πρόσφυγες και ίσως από αυτούς αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι δύο ιρανοί.