Αρχική Νέα Τοπικά Να δικαιωθεί επιτέλους η Αγγελική Χατζηδημητρίου- ανακοινώσεις ΕΣΗΕΠΗΝ, ΠΟΕΣΥ

Να δικαιωθεί επιτέλους η Αγγελική Χατζηδημητρίου- ανακοινώσεις ΕΣΗΕΠΗΝ, ΠΟΕΣΥ

15

 

Εκδικάζεται την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010  ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χίου η υπόθεση της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου. Κατηγορούμενοι είναι ο υπάλληλος της εταιρίας σεκιούριτι που εμπόδισε βίαια την είσοδο της Αγγελικής στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ για την πραγματοποίηση ρεπορτάζ το πρωινό της 8ης Απριλίου 2006 όταν είχε εκδηλωθεί φωτιά στο χώρο.
Κατηγορούμενοι είναι και 4 γιατροί του νοσοκομείου Χίου για την αμέλεια που επέδειξαν στην άσκηση του ιατρικού καθήκοντος.
Σήμερα, 4 χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό η Αγγελική  βρίσκεται καθηλωμένη με τετραπληγία. Δεν έχει κίνηση στα άνω και κάτω άκρα, τρέφεται μέσω γαστρονομίας, αναπνέει μέσω τραχειοτομίας, παρουσιάσει οστεοποιήσεις, αφωνία, αδυναμία κατάποσης, κλινικά συμπτώματα που συνιστούν το σύνδρομο «Locked in». Έχει όμως πλήρη διαύγεια. Επικοινωνεί με τα μάτια, ανοιγοκλείσιμο ματιών και απαντά “ναι”-“όχι” και να διαλέγει γράμματα ώστε να σχηματίζει λέξεις-φράσεις…
Η Αγγελική Χατζηδημητρίου πληρώνει ακριβά τη θέλησή της να ασκήσει όπως πρέπει το λειτούργημα της δημοσιογραφίας. Η επίθεση εναντίον της αποτελεί δολοφονική απόπειρα κατά της ελευθεροτυπίας.
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων  βρίσκεται στο πλευρό της δοκιμαζόμενης συναδέλφου και της οικογένειας της ζητώντας τη δικαστική της δικαίωση.
Ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. Απόστολος Βουλδής  θα βρεθεί στο Δικαστήριο για να καταθέσει υπέρ της Αγγελικής.
Η καταδίκη όλων όσων (φυσικών και ηθικών αυτουργών) στερούν την Αγγελική από την οικογένειά της και τη δημοσιογραφική οικογένεια θα αποτελέσει δικαίωση για όλους μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τεσσεράμισι χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε η δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου στην είσοδο του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Χίο, η υπόθεση παραμένει εκκρεμής στη Δικαιοσύνη, η δημοσιογράφος βρίσκεται καθηλωμένη με τετραπληγία και επικοινωνεί μόνο με τα μάτια και οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί… πηγαινοέρχονται ανενόχλητοι δυο φορές το χρόνο στην αίθουσα του δικαστηρίου.