Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Απόφαση Υφυπουργού Ελπ. Τσουρή για τη δημιουργία Μητρώου Φορέων για πολιτιστικές και...

Απόφαση Υφυπουργού Ελπ. Τσουρή για τη δημιουργία Μητρώου Φορέων για πολιτιστικές και αθλητικές επιχορηγήσεις στα νησιά του Αιγαίου

4Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των επιχορηγήσεων προς τους πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους τοπικούς φορείς των νησιών και με βασική επιδίωξη την διαφάνεια η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Ελπίδα Τσουρή ενημέρωσε τους Διευθυντές της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου για το νέο πλαίσιο στο οποίο θα τεθεί πλέον αυτή η διαδικασία.

Προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να δημιουργηθεί Μητρώο Φορέων, στο οποίο θα μπορούν αν εγγραφούν οι μη κερδοσκοπικοί φορείς, ενώ η σχετική εγγραφή στο  μητρώο θα αποτελεί προϋπόθεση, προκειμένου να υποβληθεί αίτημα για επιχορήγηση. Είναι αυτονόητο ότι το Μητρώο θα είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο, ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος δημόσιος έλεγχος, όπως και ότι θα υπάρξουν διαδικασίες αξιολόγησης. Η κ.Τσουρή ζήτησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το σύστημα να είναι έτοιμο προς λειτουργία στις αρχές του νέου έτους.