Αρχική Νέα Τοπικά ΔΙΚΗ για την υπόθεση Αγγελικής- 6η μέρα: ολοκλήρωση εξέτασης μάρτυρα Γ. Τζούμα

ΔΙΚΗ για την υπόθεση Αγγελικής- 6η μέρα: ολοκλήρωση εξέτασης μάρτυρα Γ. Τζούμα

29

 

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η κατάθεση του δημοσιογράφου- διευθυντή των μέσων μαζικής ενημέρωσης της ΑΛΗΘΕΙΑΣ Γιάννη Τζούμα ενώπιων του τριμελούς πλημμελειοδικείου Χίου για την υπόθεση του τραυματισμού της Αγγελικής Χατζηδημητρίου, η οποία σήμερα στα 45 της είναι τετραπληγική με 100% αναπηρία, αλαλία και με μοναδικό τρόπο επικοινωνίας το άνοιγμα- κλείσιμο των ματιών, πάσχοντας από το σύνδρομο Locked-in.

Την  Παρασκευή η δίκη συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με την εξέταση του Γ. Τζούμα από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων ιατρών, με τις ερωτήσεις να εστιάζονται στα όσα κατέθεσε την Πέμπτη για τις σχέσεις των γιατρών του νοσοκομείου αναφορικά με την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ τους και την προσπάθεια αποδόμησης των ισχυρισμών αυτών.

Χαρακτηριστική είναι η ερώτηση της δικηγόρου του παθολόγου Γ. Μαλακού  για το πώς ο μάρτυρας τεκμηριώνει την κρίση για έλλειψη αρχηγού και συνεργασίας για να εισπράξει από το μάρτυρα την απάντηση «εσείς για πρώτη φορά ακούτε ότι στο νοσοκομείο δεν συνεργάζονται » αλλά και η ερώτηση της δικηγόρου του κ. Γιαννούλου για το αν ο μάρτυρας γνωρίζει αν οι γιατροί Μαλακός και Γιαννούλος συνεργάζονται και κάνουν κοινές επισκέψεις σε άλλα περιστατικά. 

Την αντίδραση αντίθετα της πολιτικής αγωγής προκάλεσε το σχόλιο της συνηγόρου υπεράσπισης του Γ. Μαλακού ότι ο πελάτης της ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσε τον όρο «υστερικό σόκ», που επικαλέστηκε ο μάρτυρας κατά την κατάθεση του,  αφού ο όρος αυτός δεν αναγνωρίζεται από την ιατρική και μάλιστα η ίδια σχολίασε ότι κακώς ο όρος χρησιμοποιείται και στο κατηγορητήριο από την εισαγγελική αρχή.
Παρουσιάζοντας στοιχεία από τη δικογραφία φαίνεται όμως ότι τον όρο χρησιμοποιεί και ο νευρολόγος κ. Γιαννούλος στην έκθεση προσφυγής στον Εισαγγελέα Εφετών.

Από την υπερασπιστική γραμμή των δικηγόρων των κατηγορουμένων ιατρών διαφάνηκε η προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών, με την δικηγόρο του κ. Γιαννούλου να ρωτά τον μάρτυρα αν θεωρεί ότι φέρει ευθύνη για την κατάσταση το ΕΚΑΒ το οποίο αν και ειδοποιήθηκε στις 21.00 ήρθε στις 2.45 τα ξημερώματα για να απαντήσει ο κ. Τζούμας ότι «αυτό επιβάρυνε την κατάσταση της υγείας της Αγγελικής αλλά δεν ξέρω αν έχει ευθύνη».

Η δίκη τώρα θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, όπου μετά από αίτημα της Εισαγγελέως θα προηγηθεί η κατάθεση της δημοσιογράφου Ειρήνης Αναγνώστου, που ήταν παρούσα στο επεισόδιο στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, και θα ακολουθήσουν οι αστυνομικοί (ένας εκ των οποίων έφθασε εκείνο το πρωί στο εργοστάσιο).

Από πλευράς Εισαγγελέας διατυπώθηκε και πάλι η πρόθεση βασικοί μάρτυρες όπως οι γιατροί κ.κ. Ρουμελιώτης και Βλαττάκης (προτάθηκε καταρχήν από τον κ. Γιαννούλο) να καταθέσουν.

Να σημειώσουμε επίσης ότι μετά την υπεράσπιση του ιδιωτικού φύλακα της ΔΕΗ κ. Παβίτσου, ο συνήγορος του γιατρού Λ. Χαλκιά κ. Γεωργούλης ανέλαβε και την υπεράσπιση του γιατρού κ. Κάβουρα (μαζί με τους ήδη ορισμένους συναδέλφους του).

         Τη Δευτέρα η δίκη θα συνεχιστεί στις 9.30 το πρωί μέχρι και τις 12.00, όπως και την Τρίτη, λόγω της στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων. Ενώ την προσεχή Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της 24ώρης απεργάις της ΑΔΕΔΥ.

 

ΠΗΓΗ: tvpatrida.gr