Αρχική Νέα Τοπικά Σύσταση Επιτροπής κυκλοφορίας Δήμου Χίου

Σύσταση Επιτροπής κυκλοφορίας Δήμου Χίου

7

 

   Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, στη  συνεδρίαση της Τετάρτης 20 Απριλίου 2011, συζήτησε το θέμα του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης και εξέτασε την επίλυσή του με κατεύθυνση την εξεύρεση θέσεων στάθμευσης .

    Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο δημοσίων σχέσεων του Δήμου, ορίστηκε αρμόδια επιτροπή, που θα επεξεργαστεί το θέμα  και θα εισηγηθεί αρμοδίως τους όρους και την διαδικασία. 
Το ζήτημα είναι βέβαια πως θα εξυπηρετηθούν όλες οι γειτονιές με λεωφορεία σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να μην γίνεται τόσο μεγάλη χρήση του ΙΧ.
  Επίσης συγκροτήθηκε η Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου,  στην οποία δεν εκπροσωπείται ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, με δεδομένο ότι υπάρχουν αιτήματα από τα μέλη του αλλά και γιατί τα ζητήματα αυτά έχουν άμεση σχέση με την πρόσβαση των αναπήρων. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κατά την προηγούμενη θητεία της Επιτροπής, ήταν ο μόνος φορέας που συμμετείχε.
Σημαντικό είναι βέβαια να δοθούν πραγματικές αρμοδιότητες στην Επιτροπή και να εισακούονται οι εισηγήσεις της για να έχει νόημα η παρουσία εκπροσώπων φορέων, όπως για παράδειγμα της τροχαίας που επίσης στην προηγούμενη Επιτροπή απλά απείχε.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. η Επιτροπή Κυκλοφορίας θα αποτελείται  από τους:

 ·        Αντιδήμαρχο Παντελή Στεφάνου πρόεδρο, με αναπληρωτή τον Αντιδήμαρχο Νικόλαο Μαρτάκη

·        Από τη μειοψηφία, Κλαίρη Κωστάλα με αναπληρώτρια  Στέλλα Αμπαζή

·        Εκπρόσωπο Τροχαίας Χίου

·         από τη Δημοτική Αστυνομία, Σταμάτη  Ρισκάκη με αναπληρωτή Σταμάτη Ρε.

·        Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου την Ευτυχία Βορριά με αναπληρωτή το Μάρκο Γεραζούνη.

·        Έναν εκπρόσωπο από την εκάστοτε Δημοτική Ενότητα

·         Έναν εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου Χίου.