Αρχική Νέα Τοπικά 30 μικρές φωτιές λόγω ρουκετοπόλεμου

30 μικρές φωτιές λόγω ρουκετοπόλεμου

13
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια,  καθ΄όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα βρισκόνταν σε αυξημένη ετοιμότητα ενώ κατά τη διάρκεια των  επικίνδυνων ημερών της Μ.Παρασκευής και ειδικά το βράδυ του Μ.Σαββάτου βρισκόνταν σε επιφυλακή και λόγω των ισχυρών ανέμων. 
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Π.Υ. Χίου, αναπτύχθηκαν σε όλο το Νομό  7 Πυροσβεστικά οχήματα με 15 άντρες και 2 μοτοσυκλέτες  εφοδιασμένες με πυροσβεστήρες. Επιπλέον  7 Πυροσβεστικά οχήματα των εθελοντικών ομάδων “Ο” και “Ιωνίας” επανδρωμένα από 25 Εθελοντές, ενώ ομάδα από το νεοσύστατο “εθελοντικό σύλλογο δασοπυρόσβεσης Καλλιμασιάς” πήρε μέρος σε κατάσβέσεις πυρκαγιών με μόνιμους Πυροσβέστες. 
 
λόγω ρουκετών
Με την παραπάνω δύναμη το Μ. Σάββατο από τις 8.00 μ.μ., έως την Κυριακή του Πάσχα στις 3.00 τα ξημερώματα, κατασβέσθηκαν 30 πυρκαγιές στην έναρξή τους στην ευρύτερη περιοχή του Βροντάδου. 
Αυτές κατασβέσθηκαν από τα πυροσβεστικά οχήματα μονίμων και εθελοντών που βρισκόταν αναπτυγμένα εκεί.
Η πιο επικίνδυνη ήταν αυτή που ξέσπασε νοτιοανατολικά του Αγίου Μακαρίου η οποία κατασβέστηκε άμεσα από το περιπολικό που βρισκόταν στο Αίπος.
Επίσης  έγινε κατάσβεση πυρκαγιών σε 3 κάδους απορριμάτων στην πόλη της Χίου και σε κατάσβεση πυρκαγιών σε τρείς οικίες, στη Φλοίσκου (Ευαγγελίστρια), στην Ευρετή (νερά Πάγκαλου) και στην περιοχή του Ζυφιά όπου σ΄αυτή σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές.
 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και οι Εθελοντές συνεχίζουν να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω των συνεχιζόμενων ισχυρών ανέμων, γι΄ αυτό παρακαλούνται όλοι για αυξημένη προσοχή στο ψήσιμο του οβελία και  στη ρίψη βεγγαλλικών. Και τα δυο να εκτελούνται μόνο σε σημεία που δεν έχει αέρα και δεν υπάρχουν ξηρά χόρτα και βλάστηση σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων.  
 
Η Π.Υ. ευχαριστεί τις εθελοντικές ομάδες: “Ο” , Ιωνίας,  Καλλιμασσιάς,  Εθελοντές Πυροσβέστες της Π.Υ.Χίου, για την σημαντικότατη βοήθεια που προσέφεραν.