Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΥ Συνασπισμού: αυστηρή κριτική στη Δημοτική Αρχή Δ. Χίου

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΥ Συνασπισμού: αυστηρή κριτική στη Δημοτική Αρχή Δ. Χίου

8

 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΥ

 

 

 

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου

 

    

 

 

 

   Έχουμε ήδη μπει στην καλοκαιρινή περίοδο και ο χειμώνας για τα δημοτικά πράγματα του νησιού μας καλά κρατεί.

 

      Οι πρώτοι τουρίστες βρίσκονται ήδη  στις παραλίες  και στους δρόμους της χειμαζόμενης αγοράς μας, αλλά τίποτα δεν είναι έτοιμο να τους δεχτεί.

 

     Πέντε μήνες ήδη πέρασαν από τη μέρα που η νέα Δημοτική Αρχή και ο κ.Λαμπρινούδης ανέλαβαν τη διοίκηση του νέου΄΄Καλλικρατικού ΄΄ Δήμου της Χίου και το γκρέμισμα  κάθε έννοιας αυτοδιοίκησης   συντελέστηκε μέσα σ’ ένα  τόσο πολύ μικρό διάστημα. Θεσμοί εδραιωμένοι μέσα  στο χρόνο και στη συνείδηση των πολιτών με τόσο κόπο από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, έγιναν βορά στη βουλιμία και στις μυστικές συνταγές του Δ.Ν.Τ. και του Μνημονίου που επέβαλε στη χώρα μας.

 

    Έγκαιρα εμείς το είχαμε προβλέψει και είχαμε προειδοποιήσει για τα δεινά που έρχονται. Ύστερα από ένα χρόνο ΄΄Μνημόνιο΄΄ και πέντε μήνες ΄΄Καλλικράτη΄΄ δυστυχώς  επαληθευόμαστε. Το τερατούργημα του κ. Ραγκούση – η λεγόμενη ΄΄Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης – και όσα επαγγελόταν για καλύτερη λειτουργία του θεσμού, δεν έφερε τίποτα άλλο παρά την διάλυση και …σύντομα έρχονται τα χειρότερα. Ήδη με νέο νόμο ο εν λόγω υπουργός, ανήγγειλε εν μέσω κάθε ξεπουλήματος και το πέρασμα των …σκουπιδιών στους ιδιώτες! Νέα τιμολόγια και νέα ακρίβεια επομένως που θα βαρύνουν πιο πολύ τους δημότες, αλλά και μεγαλύτερη ανεργία αφού με άλλο νόμο θα απολύει  υπαλλήλους που δεν θα είναι πλέον απαραίτητοι. Ιδού η νέα αρχιτεκτονική .

 

      Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Λαμπρινούδης ζει στον κόσμο του, ή καλύτερα, δεν χαμπαριάζει!  Αν και τα ταμεία του δήμου είναι άδεια, αν και χρήματα από το κράτος έχουν να έλθουν -όπως ο ίδιος παραδέχτηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο- από το περασμένο καλοκαίρι και τα χρέη καθημερινά συσσωρεύονται με προμηθευτές και εργολάβους απλήρωτους, με τα έργα σταματημένα και τις υπηρεσίες σε πλήρη αποδιοργάνωση, ο ίδιος σκέπτεται μόνο πως θα ξεπληρώσει τα προεκλογικά του γραμμάτια, συγκεντρώνοντας γύρω του με αδιαφανείς και αντιδημοκρατικές διαδικασίες, ένα πρωτοφανή αριθμό από  ΄΄συμβουλάτορες΄΄ και παρατρεχάμενους δυναμιτίζοντας τα ισχνά οικονομικά του νέου Δήμου.

 

      Αλήθεια, πού πάμε κ. Λαμπρινούδη;   

 

 

 

Χίος 16-5-2011

 

Το γραφείο τύπου της ΝΕ Χίου