Αρχική Νέα Τοπικά Ενημέρωση Ν. Σηφουνάκη για διαφωνίες ψαράδων στο Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού Αειφόρου...

Ενημέρωση Ν. Σηφουνάκη για διαφωνίες ψαράδων στο Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες, από Δήμο Χίου

6

 

Η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των παράκτιων αλιέων και των ιχθυοκαλλιεργητών επισημαίνεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Χίου σχετικά με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες, που κοινοποιείται στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Σηφουνάκη.

 

 

Με το συγκεκριμένο έγγραφο ζητείται επίσης να ικανοποιηθεί η απόφαση του Δ.Σ. για αποστολή ειδικού κλιμακίου που θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Το έγγραφο του Δ.Σ. Δήμου Χίου έχει ως εξής:

             Κύριε Υπουργέ,

 Σας γνωρίζουμε ότι με αφορμή την δημόσια διαβούλευση για την «Έγκριση Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες» το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου συζήτησε το θέμα σε δημόσια συνεδρίαση του στις 12/5/2011 κατά την διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους παράκτιους αλιείς και τους ιχθυοκαλλιεργητές.

            Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση να ζητήσει από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να αποστείλει στη Χίο ειδικό κλιμάκιο που θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους φορείς για όλες τις παραμέτρους της διαβούλευσης, ζητώντας παράλληλα και την παράταση του χρονικού διαστήματος της διαβούλευσης αυτής.

            Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 

Κοινοποίηση: Αντιπεριφερειάρχη Χίου

                        Βουλευτές Χίου

                        Δημοτικές παρατάξεις

                         Συλλόγους αλιέων

                         Ιδιοκτήτες ιχθυοκαλλιεργειών

                         ΜΜΕ                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ

                                                           ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ

 

                                                                       ΗΛΙΑΣ Κ. ΚΛΕΙΣΣΑΣ