Αρχική Green Life Διαδρομές Ολοκληρώθηκε η φιλοξενία των Τούρκων δημοσιογράφων

Ολοκληρώθηκε η φιλοξενία των Τούρκων δημοσιογράφων

11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ολοκληρώθηκε η φιλοξενία των δυο ανταποκριτών δημοσιογράφων της Τουρκίας από το Δήμο Χίου.
Η κ.
Derya Gulnaz Koseoglu και ο κ. Burak Ozkan επίσημοι ανταποκριτές του  Κρατικού Τηλεοπτικού σταθμού της Τουρκίας TRT Turk, που εδρεύουν στην Αθήνα, ολοκλήρωσαν τα γυρίσματα  σχετικού αφιερώματος για το νησί.

Οι 2 δημοσιογράφοι έφτασαν στη Χίο με δωρεάν εισιτήρια που τους διέθεσε η Hellenic Sea Ways και ο Θ. Μιχαλάκης, ενώ διέμειναν δωρεάν στο ξενοδοχείο «Μαυροκορδάτικο» του Δ. Κιτριλάκη. Τα γεύματά τους ήταν προσφορά των επιχειρήσεων σίτισης και εστίασης: «Τζιβαέρι» στη Πόλη της Χίου, «Αλάτι και Πιπέρι» στο Καρφά και του ξενοδοχείου  «Ai Yannis Suites» στα Καρδάμυλα. 

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης τους υποδέχτηκε στο Γραφείο του και πρότεινε θέματα, που αφορούν την ανάπτυξη ανάμεσα στις δυο περιοχές, καθώς και προτάσεις για συνεργασία με τη γείτονα χώρα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο συγκριτικό πλεονέκτημα της Χίου λόγω της γεωμορφολογίας της προκειμένου να καθιερωθεί ως δημοφιλής προορισμός για όλες τις εποχές από τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια.

Το πρόγραμμα τους περιλάμβανε ξενάγηση στο εργοστάσιο μαστίχας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου στην Καρδαμάδα, ενώ συναντήθηκαν και με τους υπεύθυνους της Ε,Μ.Χ στα κεντρικά γραφεία. Συνέντευξη παραχώρησαν ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ομηρούπολης και Πρόεδρος της Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Χίου κ. Κώστας Μούνδρος σχετικά με την ανάπτυξη και προβολή της Χίου ως τουριστικό προορισμό στην γείτονα χώρα και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Χίου κ. Αντώνης Ζαννίκος, σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις. 

 Επισκέφθηκαν τις επιχειρήσεις «τα γλυκά της θείας Ευαγγελίας», το «Citrus», ενώ ξεναγήθηκαν στο ξενοδοχείο «Αργέντικο», Πυργί, Μεστά, Εμπορειό, Βροντάδο, Λαγκάδα και Καρδάμυλα όπου πραγματοποίησαν γυρίσματα. Φυσικά γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν και στο κέντρο της πόλης της Χίου.

Για την υλοποίηση του  προγράμματος τους βοήθησαν ο κ. Κώστας Μούνδρος, Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ομηρούπολης και Πρόεδρος της Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Χίου, οι Αντιδήμαρχοι των Δημοτικών Ενοτήτων Μαστιχοχωρίων και Καρδαμύλων κ. Ηλίας Κλεισσάς και  κ. Γεώργιος Λιγνός αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Πυργίου κ. Μπολλάς Νίκος καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων Δ.Χίου, κ. Ρένα Δαμίγου. 

Οι δημοσιογράφοι δήλωσαν γοητευμένοι τόσο για το νησί όσο και από τους φιλόξενους κατοίκους του, υπογραμμίζοντας ότι θα μεταφέρουν τις εμπειρίες που αποκόμισαν και τις εικόνες που περισυνέλλεξαν στη χώρα τους προκειμένου να διαδώσουν και να προβάλλουν τη Χίο. Τέλος, δήλωσαν πως προτίθενται να επισκεφθούν και πάλι τη Χίο για  την κάλυψη περισσότερων θεμάτων.

 

 

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Δ.Χίου

Διαφήμιση