Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη θετικά σχόλια για το Τμήμα Ναυτιλίας στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

θετικά σχόλια για το Τμήμα Ναυτιλίας στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

54{fnc titlos} Με ιδιαίτερα θερμά λόγια σχολίασε η εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (www.naftemporiki.gr) στις ιστοσελίδες της, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου,  το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αφορμή τα πτυχία στους πρώτους 30 πτυχιούχους του. Το άρθρο έχει ως εξής:
«ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΣ κύκλος επιτυχούς λειτουργίας ολοκληρώθηκε και επίσημα πριν από μερικές ημέρες για το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την πανηγυρική τελετή καθομολόγησης των πρώτων 30 πτυχιούχων του.
Το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών λειτουργεί στη Χίο από το ακαδημαϊκό έτος 1998-1999. Είναι ενταγμένο στη Σχολή Επιστημών της διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και προσφέρει προπτυχιακές σπουδές με ειδίκευση τη ναυτιλία, τις μεταφορές και το διεθνές εμπόριο.


Μεταπτυχιακά
Παράλληλα, μέσω του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο», προσφέρει μεταπτυχιακές σπουδές με ειδίκευση στη διοίκηση των Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, το Ναυτικό Δίκαιο και την Επιχειρηματικότητα, τη Χρηματοοικονομική και τις Μεταφορές και τις Νέες Τεχνολογίες.
Βασική αποστολή του Τμήματος είναι η παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης στο διακριτό πεδίο της διοίκησης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας – Μεταφορών και Εμπορίου, η εκπόνηση έρευνας μέσω ανάπτυξης ερευνητικών προγραμμάτων και η σύνδεση της εκπαίδευσης και έρευνας με την πράξη, μέσω συνεργασιών με επιχειρήσεις και οργανισμούς.


Εκπαίδευση – έρευνα
Επιδιώκοντας τη σύνδεση με τη ναυτιλιακή βιομηχανία και τις πραγματικές ανάγκες της, το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων λειτουργίας του, ανέπτυξε μια σειρά από σχετικές με το στόχο αυτό δράσεις.
Η σύνδεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με την πράξη επιδιώχθηκε μέσα από δραστηριότητες όπως η πρακτική άσκηση των φοιτητών σε επιχειρήσεις, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις και οι εβδομαδιαίες διαλέξεις στελεχών επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο, η μελέτη συγκεκριμένων περιπτώσεων επιχειρηματικής πρακτικής και η εκπόνηση διπλωματικών και μεταπτυχιακών εργασιών σε θέματα που θα συνδέονται με τις ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας.
Οπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής καθομολόγησης των πτυχιούχων από τον πρόεδρο του Τμήματος Καθηγητή κ. Νίκο Λίτινα, οι μέχρι σήμερα ενδείξεις πιστοποιούν ότι οι παραπάνω στόχοι έχουν επιτευχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό.


Υποτροφίες
Στην προσπάθεια αυτή, το Τμήμα Ναυτιλίας είχε την ενεργό υποστήριξη και συνεργασία σημαντικών φορέων της ναυτιλιακής βιομηχανίας, τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και ερευνητικό επίπεδο.
Ο θεσμός των υποτροφιών και των βραβείων του Τμήματος επεκτείνεται χρόνο με το χρόνο και μέχρι σήμερα περιλαμβάνει την παροχή πλήρους υποτροφίας μεταπτυχιακών σπουδών από τις επιχειρήσεις Ceres Hellenic Shipping, Dorian Hellas και Tsakos Shipping, και την παροχή βραβείων από φορείς όπως η Ενωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων, η WISTA Hellas, το Propeller Club, καθώς και από επιχειρήσεις όπως οι Naftotrade Shipping & Commercial S.A., Navitrans, Entrust Shipping, Ρυμουλκά Ναυαγοσωστικά Καραπιπέρης, Harrier Maritime και All Trust Shipping. Παράλληλα, ο θεσμός της Πρακτικής Ασκησης σε επιχειρήσεις υποστηρίζεται από σημαντικό αριθμό ναυτιλιακών επιχειρήσεων, μέσω της προσφοράς αμειβόμενων θέσεων πρακτικής άσκησης σε φοιτητές του Τμήματος.».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιστολή διαμαρτυρίας ΕΒΕ κατά ΔΟΥ
Επόμενο άρθροΥπέρ του βουλευτικού ασυμβίβαστου η Ελπίδα Τσουρή