Αρχική Πολιτισμός Βιβλία Χιακές…Ουσίες & Οινοπνεύματα

Χιακές…Ουσίες & Οινοπνεύματα

97

{fnc titlos} Στους δρόμους της Αθήνας θα περπατήσει η εκδοτική δουλειά της Βάσως Κριτάκη, «Ουσίες & Οινοπνεύματα ». Τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα το βιβλίο των χιακών εκδόσεων ΠΑΠΥΡΟΣ θα παρουσιαστεί στο βιβλιοπωλειο Ελευθερουδάκη στην οδό Πανεπιστημίου 17.
Οπως είπε η συγγραφέας στο chiosnews.com , «οι συνταγές του βιβλίου απευθύνονταν σε αναγνώστες της κυριακάτικης  τοπικής εφημερίδας «Σύγχρονος λόγος » και για αυτό ήταν  γραμμένες με ανάλαφρο ύφος.
Η γαστρονομία μεταφέρεται με διάθεση χιούμορ, χωρίς να δίνονται αποστεωμένες οι συνταγές αλλά συνοδεύονται απο άλλα στοιχεία γαστρονομίας, ιστορικές πληροφορίες κι επιχειρείται να εξηγηθούν οι διατροφικές συνήθειες ανά  εποχή».
Στο πρόσωποι λοιπόν του γνωστού πια και στο ευρύ κοινό, λόγω τηλεόρασης, Ηλία Μαμαλάκη βρέθηκε ο καλύτερος παρουσιαστής αυτών των συνταγών.
Οι «Ουσίες & Οινοπνεύματα» χαρακτηρίζονται απο τον αυθορμητισμό αλλά και την αμεσότητα που διακρίνουν και τη συγγραφέα του, είχε παρουσιαστεί και στη Χίο το καλοκαίρι του 2002.
Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι του σκιτσογράφου Νίκου Γιαννακουδάκη τον οποίο θα παρουσιάσει ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Γιώργος Μπαχάς, ενώ ο σκηνοθέτης  Γιώργος Γαλάντης θα διαβάσει απο το βιβλίο αποσπάσματα που αναφέρονται στην περίοδο των Χριστουγέννων.
Η παρουσίαση θα …έχει ένα μυρωδάτο τέλος αφού θα κεραστεί ούζο ΨΥΧΗ και μαστίχα Χίου που προσέφεραν οι εταιρεία ΨΥΧΗ και Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, αντίστοιχα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιστολή διαμαρτυρίας ΕΒΕ κατά ΔΟΥ
Επόμενο άρθροΥπέρ του βουλευτικού ασυμβίβαστου η Ελπίδα Τσουρή