Αρχική Νέα Τοπικά Συναντήσεις Περιφερειάρχη Ν. Γιακαλή με στελέχη Κυβέρνησης

Συναντήσεις Περιφερειάρχη Ν. Γιακαλή με στελέχη Κυβέρνησης

24

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Προγραμματισμένες διαδοχικές συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκο Σηφουνάκη, τον Υφυπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θάνο Μωραϊτη είχε χθες 20/7 από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής, συζητώντας μαζί τους για ειδικά θέματα της περιφέρειας που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των  τριών Υπουργείων.

Ειδικότερα ο κ. Γιακαλής συνοδευόμενος από υπαλλήλους της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής συναντήθηκε στις 9:30 το πρωί με τον κ. Σηφουνάκη στο ΥΠΕΚΑ και παρουσία του Δημάρχου Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή και του Προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου Κ. Δημήτρη Μαρινάκη, συζήτησαν από κοινού για το θέμα της αξιοποίησης των αποθηκών της Ένωσης. Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν και η πρωτοβουλία JESSICA καθώς και οι τρόποι που μπορούν να αξιοποιηθούν επιχορηγήσεις για τη στήριξη σχεδίων αστικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Στις 11:00 ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον κ. Μαγκριώτη, εξετάζοντας με τον Υφυπουργό τις προοπτικές κατασκευής και εκσυγχρονισμού λιμένων στον  Εύδηλο, στις Οινούσσες, στη Μυτιλήνη, στη Χίο, στο Σίγρι και στο Αγ.  Ευστάτιο και τους τρόπους που θα αντληθούν οι πόροι για την επίτευξη αυτού του στόχου. Παράλληλα συζητήθηκαν και θέματα βελτίωσης της οδοποιίας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Το απόγευμα στις 5:00, ο Περιφερειάρχης ολοκλήρωσε τη σειρά επαφών του με στελέχη της κυβέρνησης, με τη συνάντησή του με τον κ. Μωραϊτη με αντικείμενο συζήτησης την πορεία και κυρίως την επιτάχυνση της υλοποίησης έργων Ε.Σ.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαφήμιση