Αρχική Απόψεις Aρθρα Ε.Ο.Δ Το Κάστρο της Χίου ένας Χαμένος Παράδεισος: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!

Ε.Ο.Δ Το Κάστρο της Χίου ένας Χαμένος Παράδεισος: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!

7

 Το Κάστρο της Χίου και ο ζωντανός οικισμός που εσωκλείει είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά μνημεία της Χίου. Η ανάδειξη και η διάσωσή του δεν είναι μία τόσο απλή υπόθεση, αλλά σίγουρα αξίζουν κάθε προσοχή και κυρίως απαιτούν έργα και δράσεις που θα συνδράμουν προς αυτές τις κατευθύνσεις.

 185430_10150291192401520_706211519_7947820_8187000_n_640x480

Η Ε.Ο.Δ «Το Κάστρο της Χίου: Ένας Χαμένος Παράδεισος», από την πρώτη στιγμή έθεσε ως πρωταρχικό της στόχο την ανάδειξη και διάσωση του Κάστρου της Χίου μέσα από δράσεις ποικίλου χαρακτήρα. Έτσι, όταν τα μέλη της ομάδας αποφάσιζαν να πραγματοποιήσουν την Αυγουστιάτικη έκθεση φωτογραφίας υπό τον τίτλο«Φρούριο Χίου: σεργιάνι στις γειτονιές του χθες», γνώριζαν τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν, αλλά συνάμα και το πόσο σημαντικό και ενδιαφέρον θα ήταν να πραγματοποιηθεί μία τέτοια έκθεση σε ένα χώρο άγνωστο στους πιο πολλούς, δηλαδή σε μία στοά των τειχών! Οι πολλές εργατοώρες, οι προετοιμασίες, η κούραση και οι δυσκολίες ξεπερνιόνταν χάρη σε ένα μοναδικό λόγο: την αγάπη μας προς το μνημείο αυτό!!!

 

205890_10150291192966520_706211519_7947829_1116532_n_640x480

 Κάτι τέτοιο φυσικά δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να συμβεί αν δεν βοηθούσαν με τη σειρά τους όλοι όσοι πίστεψαν στην προσπάθεια μας. Έτσι, μέσα από το κείμενο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους τοπικούς φορείς: την 3η Ε.Β.Α. για την παραχώρηση του χώρου της στοάς, τη Δημοτική Αστυνομία, το Δήμο Χίουκαι ιδιαιτέρως τον αντιδήμαρχο καθαριότητας-πρασίνου και ευπρεπισμού Νικόλαο Μαρτάκη και τον αντιδήμαρχο δημοτικής ενότητας Χίου Παντελή Στεφάνου που μας παρείχαν τα μέσα για τη διαμόρφωση του χώρου της έκθεσης.

Επίσης, ευχαριστούμε τις διάφορες τοπικές επιχειρήσεις που συνέβαλαν με το δικό τους τρόπο στην επιτυχημένη έκβαση της έκθεσης: το κατάστημα «Studio Focus» για τις εγκαταστάσεις φωτισμού, ήχου και εικόνας στο χώρο της στοάς αλλά και στο περίπτερο της ομάδας στην έκθεση αγροτουρισμού, τα καταστήματα «Ροδάκης – Κοκολιάς» και «Παγιαύλας Στέφανος», την ποτοποιία «Στουπάκης» για την προσφορά του λικέρ και το καφέ «Ηλιάστρα» που παρείχε το μπουφέ, καθώς και την τετραμελή ορχήστρα του Παντελή Λύκου που πλαισίωσε με τη μουσική της τα εγκαίνια της έκθεσης.

 Ακόμη, ευχαριστούμε θερμά το γραφίστα Αντώνη Μόσχο που έκανε το σχεδιασμό καθώς και το βιβλιοπωλείο «Πυξίδα» για την εκτύπωση των φωτογραφιών, των αφισών και των διαφημιστικών ταμπελών της έκθεσης. Επίσης, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βασίλη Λιόντο που από το ξεκίνημα της ομάδας υποστηρίζει τις δράσεις μας και συμβάλλει στην υλοποίηση τους.

IMAG0205_640x480

 

 

 Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το χορηγό επικοινωνίας «Αλήθεια»και το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών που μας παραχώρησε τον πίνακα ανακοινώσεών του.

Τέλος, μέσα από την καρδιά μας ευχαριστούμε τους κατοίκους του Κάστρου της Χίου: Μάλαμα Αγγουλέ, Ελευθερία Αρακά, Ανδρέα Βροχάρη, Έφη Γεωργαντή, Γιασεμή Μονιού, Γιώργο Μουτσάτσο, Αγγελική Δρίτσα, Κική Ιορδάνη, Δέσποινα Καλαϊτζή, Αγγελή Καλαφάτη, Στράτο Κεσόγλου, Κατερίνα Λάμα, αλλά και τους Βαγγέλη Ρουφάκη, Βασίλη Τσουκαλά, Μαρία Φεγγουδάκη και Γιάννη και Μαρία Χωρέμη. Όλοι τους με προθυμία παραχώρησαν τις φωτογραφίες τους για την έκθεση, ενώ γενικά οι κατοίκοι του Κάστρου ένθερμα και με ενδιαφέρον υποστήριξαν την έκθεση.

Φυσικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε σε όλους εσάς τους πολίτες της Χίου και μη, που περάσατε τις Πύλες του Κάστρου, που επισκέφθηκατε την έκθεση μας, σεργιανίσατε στις γειτονιές του και στήριξατε την προσπάθεια δίνοντας μας το κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Γιατί όπως ήδη ειπώθηκε από το Δήμο Χίου, το Αδύνατον έγινε Δυνατόν. Ας γίνει λοιπόν η δράση αυτή η απαρχή για ένα καλύτερο μέλλον για το Κάστρο της Χίου, έτσι όπως το οραματίστηκαν γενιές και γενιές τώρα!!!

 

 

mapekthesis4_640x480