Αρχική Νέα Τοπικά ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ για αύξηση ΦΠΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ για αύξηση ΦΠΑ

5

Η κυβέρνηση προχωρεί σε νέα φορομπηχτικά μέτρα εναντία στα λαϊκά εισοδήματα με την αύξηση του ΦΠΑ από 13% στο 23% στα είδη εστίασης (γρήγορο φαγητό ,σουβλάκι,  γύρο) στα αναψυκτικά στο εμφιαλωμένο νερό και στους χυμούς. 

 

 

Με βάση τις κατευθύνσεις τις ΕΕ του ΔΝΤ η κυβέρνηση προχωράει στην εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, προσφέροντας φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και προσθέτοντας φόρους στα λαϊκά στρώματα.

Ήδη ο εργαζόμενος έχει πληρώσει 3 φορές πάνω το ΦΠΑ σε 2 χρόνια, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τρόφιμα ποτά, τσιγάρα, καύσιμα. Είναι βέβαιο ότι επιδιώκει την οικονομική εξόντωση μισθωτών και συνταξιούχων. επαγγελματοβιοτεχνών προκειμένου να περάσει η οικονομική κρίση προς όφελος των βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζιτών.

Το ΔΣ του σωματείου οικοδόμων καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για την ανατροπή της αντιλαϊκής φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Αν θέλει να φορολογήσει ας φορολογήσει τις Offshore εταιρίες.

Η εργατική τάξη δεν είναι υπεύθυνη για την κρίση. Να πληρώσουν όσοι την δημιούργησαν και αυτοί που απολαμβάνουν τον πλούτο από τον ιδρώτα μας και ζουν σε βίλες, κότερα και έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό.

Αρνούμαστε να φορολογήσουν ακόμα και το μεζέ στο καφενείο προκειμένου να βγάλει και από την μύγα ξίγκι η κυβέρνηση των πλουτοκρατών.