Αρχική Νέα Τοπικά Παράθυρο στο “θερμαλισμό” για τα λουτρά των Αγιασμάτων

Παράθυρο στο “θερμαλισμό” για τα λουτρά των Αγιασμάτων

35


 Ως μια παρθένα περιοχή όπου μπορεί να αναπτυχθεί σε υγιείς βάση ο τουρισμός του θερμαλισμού, χαρακτήρισε τα Αγιάσματα ο Ζήσης Αγγελίδης διδάκτωρ υδρολογίας και μέλος  του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Οργάνωσης Θερμαλισμού – Τουρισμού που προσκεκλημένος από την Προμηθευτική Α.Ε. και το Δήμο Χίου μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης σε σχετική ημερίδα που διοργανώθηκε στα Αγιάσματα, όπου και οι ιαματικές πηγές της βόρειας Χίου.

Ο κ. Αγγελίδης ανέπτυξε τις θέσεις που είχε ήδη αναφέρει κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τονίζοντας ότι καταρχήν θα πρέπει να γίνει η επικαιροποίηση των στοιχείων για την ποιότητα και την ποσότητα των ιαματικών νερών των Αγιασμάτων, που θα αποτελέσουν και τη βάση του σχεδιασμού της περιοχής. Ήταν κατηγορηματικός όμως ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να στηριχτεί στην αειφορία της περιοχής και σημειώσε ότι δεν χρειάζονται ούτε μεγάλες παρεμβάσεις, ούτε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.


Αντίθετα χρειάζονται μικρές μονάδες, που σε όλες θα υπάρχει παροχή ιαματικού νερού. Μάλιστα ανέφερε ότι τα Αγιάσματα μπορούν με το νερό που διαθέτουν να προσφέρουν τόσο ποσιθεραπεία όσο και λουτροθεραπεία.

«Δεν είχα φανταστεί ότι οι ιαματικές πηγές, η μεσογειακή διατροφή και οι ομορφιές της Χίου μπορούν να μας πάνε σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού», σημείωσε εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης που επισήμανε ότι στόχος του Δήμου είναι και η ανάδειξη των παλιών εγκαταστάσεων των μεταλλείων Κεράμου που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.


Ο πρόεδρος της ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ Α.Ε. που έχει αναλάβει τη διαχείριση των ιαματικών λουτρών Στρατής Γδύσης, τόνισε τέλος τη διάθεση της εταιρείας να κάνει πράξεις τις προτάσεις του κ. Αγγελίδη.

 

Διαφήμιση