Αρχική Νέα Τοπικά Ουρές τούρκων τουριστών στο τελωνείο- επιστολή Αντιπεριφερειάρχη σε υπουργό Οικονομικών

Ουρές τούρκων τουριστών στο τελωνείο- επιστολή Αντιπεριφερειάρχη σε υπουργό Οικονομικών

6

 

Μικρό και λειψά στελεχωμένο αποδεικνύεται το Τελωνείο της Χίου για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους εκατοντάδες τούρκους τουρίστες που καθημερινά επισκέπτονται το νησί της μαστίχας.

Από το περασμένο Σάββατο όταν ξεκίνησαν οι διακοπές τους με αφορμή το Μπαϊράμι (κάτι σαν το δικό μας Πάσχα) το οποίο διαρκεί από 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου καθημερινά φτάνουν στη Χίο περί τα 500 άτομα. Μάλιστα χθες ο αριθμός έφτασε στα 700 άτομα που χρειάστηκε να περιμένουν ακόμα και 2 ώρες (!) για να εξυπηρετηθούν, ενώ ρεκόρ αφίξεων αναμένεται να σημειωθεί το σαββατοκύριακο.

Να θυμίσουμε πάντως ότι πρόσφατα είχε συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Χίου χωρίς να ληφθεί απόφαση, πρόταση ιδιωτικής εταιρείας για επισκευή και συντήρηση της προσκείμενης στο τελωνείο παλιάς Ιχθυόσκαλας για τη δημιουργία καταστήματος αφορολογήτων ειδών που θα περιελάμβανε και την αναβάθμιση του κτηρίου του τελωνείου, για την οποία διαφωνεί ο εμπορικός κόσμος του νησιού.

Επιστολή Γανιάρη
Την ανεπάρκεια των χώρων του τελωνείου στην αυξημένη κίνηση που παρουσιάζει, επισημαίνει με επιστολή του στον υπουργό οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γανιάρης ζητώντας «την άμεση παρέμβαση από πλευράς του Υπουργείου, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στο Τελωνείο της Χίου».

(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΡΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ)
Στη συνέχεια ολόκληρη η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

          

 
Επικοινωνώ μαζί σας εξαιτίας της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο Τελωνείο Χίου, ειδικά κατά την παρούσα περίοδο κατά την οποία έχουμε αυξημένο ρεύμα επισκεπτών από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, οι χώροι του Τελωνείου Χίου, είναι απολύτως ανεπαρκείς για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές εκατοντάδων ατόμων σε εξωτερικό χώρο, εκτεθειμένες στις όποιες καιρικές συνθήκες. Παράλληλα παρατηρείται πολύωρη αναμονή λόγω αδυναμίας ελέγχου των επισκεπτών σε λογικό χρονικό διάστημα.

Είναι προφανές ότι οι εικόνες που περιέγραψα, και σας κοινοποιώ, αποτελούν δυσφήμιση για τη χώρα μας, δημιουργούν τις χειρότερες εντυπώσεις στους επισκέπτες μας, και σε καμιά περίπτωση δεν συνάδουν με Πύλη Εισόδου Ευρωπαϊκής Χώρας. Ιδιαίτερα μάλιστα την παρούσα περίοδο που η τοπική οικονομία, αλλά και η χώρα μας, έχουν άμεση ανάγκη το τουριστικό ρεύμα από τη γειτονική χώρα.

Παρακαλώ για το ενδιαφέρον σας και την άμεση παρέμβαση από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στο Τελωνείο της Χίου.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

 

Κωνσταντίνος Γανιάρης

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ