Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ Χίου ΠΑΣΟΚ: ανακοίνωση- απάντηση για την αλλαγή διοικητή στο Νοσοκομείο

ΝΕ Χίου ΠΑΣΟΚ: ανακοίνωση- απάντηση για την αλλαγή διοικητή στο Νοσοκομείο

8

 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΥ                                    Χίος 31-8-2011

              Γραφείο Τύπου

ΡΟΔΟΚΑΝΑΚΗ & ΡΟΪΔΟΥ 22                                                                                                              Τ.Κ. 82100 ΧΙΟΣ   ΤΗΛ. 2271029111   FAX 2271043380

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την αντικατάσταση του Διοικητή του Νοσοκομείου Χίου, αλλά και τις δηλώσεις στις οποίες ο ίδιος προέβη μετά την αντικατάστασή του και δεδομένου ότι πολλοί είναι αυτοί, που έσπευσαν να τις εκμεταλλευτούν πολιτικά «προς ίδιον όφελος» θα θέλαμε  να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Κατ’ αρχήν ο κάθε Διοικητής Νοσοκομείου διορίζεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και το Υπουργείο Υγείας έχει κάθε δικαίωμα να τον κρίνει, να τον αξιολογήσει και να τον αντικαταστήσει αν θεωρήσει ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του ή ότι δεν ανταποκρίνεται στους στόχους, που του έχει θέσει. Ο κ. Παπαϊωάννου τιμήθηκε από την κυβέρνηση με το να επιλεγεί και να υπηρετήσει στη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου για σχεδόν δύο χρόνια, αλλά θα έπρεπε εξ αρχής να γνωρίζει ότι αυτή η καρέκλα δεν είναι μόνιμη. Αναρωτιόμαστε, μάλιστα γιατί οι θεσμικοί εκπρόσωποι τη Ν.Δ., που σήμερα «διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους», δεν αμφισβήτησαν αυτή τη διακριτική ευχέρεια του Υπουργείου όταν παλαιότερα αντικαθίσταντο διοικητές Νοσοκομείου εν μία νυκτί ;

Όσον αφορά το θέμα των υποτιθέμενων «καταγγελιών» από τον απερχόμενο Διοικητή, σας υπενθυμίζουμε ότι αυτές έγιναν τώρα, που βρίσκεται κάτω από συναισθηματική φόρτιση και ανάλογες δηλώσεις δεν είχαν προηγηθεί της αντικατάστασης του. Υπονοούμενα και ψίθυροι δεν έχουν καμία σημασία όταν δεν κατατίθενται έγκαιρα και με βάση συγκεκριμένα στοιχεία.

Από την πλευρά μας δεν έχουμε  καμία απολύτως αντίρρηση, αντίθετα επιθυμούμε όλες  οι τυχόν καταγγελίες να διερευνηθούν από κάθε αρμόδιο όργανο και να ακολουθηθεί κάθε νόμιμα προβλεπόμενη διαδικασία ακόμη και ποινική, αν απαιτείται. Αλλά θα πρέπει όσοι έχουν κάτι να πουν να βγουν να μιλήσουν ευθαρσώς και όχι με υπονοούμενα μόνο και μόνο για τη δημιουργία μικροπολιτικών εντυπώσεων.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ πάντοτε έθετε τα θέματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της Περίθαλψης των πολιτών πολύ ψηλά στους πολιτικούς του στόχους, άλλωστε είναι αυτό που έχτισε το ΕΣΥ και σήμερα καλείται κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες να το ξαναοικοδομήσει πιο σύγχρονο.  Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει να γίνονται οποιουδήποτε είδους «παιχνίδια» σε βάρος της υγείας των πολιτών και στο πλαίσιο αυτό δική μας απόφαση και ξεκάθαρη θέση είναι οι οποιεσδήποτε καταγγελίες να διερευνηθούν σε βάθος.

Τελειώνοντας θεωρούμε ότι καθένας κρίνεται και θα κριθεί από τις πράξεις και τα έργα του και με βάση αυτά και μόνο θα αξιολογηθεί από την κοινωνία ….

Από το Γραφείο Τύπου

της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χίου