Αρχική Νέα Τοπικά Αποχώρηση συμβούλων “Νέας Αντίληψης” από Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου- αιτία αντιπαράθεσης ο φάκελλος...

Αποχώρηση συμβούλων “Νέας Αντίληψης” από Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου- αιτία αντιπαράθεσης ο φάκελλος για το Γούβι

6

 Στην εποχή της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ ακόμα ανεβαίνουν οι τόνοι στα τοπικά συμβούλια για το θέμα έγκαιρης παράδοσης εγγράφων. Την περασμένη Τετάρτη, 31 Αυγούστου, οι τόνοι ανέβηκαν στο Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου που συνοδεύτηκε και με αποχώρηση των συμβούλων της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ.
Στη συνέχεια παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας και τη σχετική απάντηση του Τοπικού Συμβουλίου:

 

Βροντάδος, 02 Σεπτεμβρίου 2011

 

Δελτίο Τύπου

Το σοβαρό πρόβλημα της διοικητικής λειτουργίας της Δημοτικής Ενότητας Ομηρούπολης,  αλλά και της εν γένει λειτουργίας του Τοπικού Συμβουλίου Βροντάδου, καταδείχθηκε κατά την συνεδρίαση του Οργάνου, που πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου 2011.

 Αφορμή στάθηκε, η εκ  μέρους της παράταξης μας «Νέα Αντίληψη», άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματος μας για πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα, τα οποία μάλιστα ήταν αναγκαία για την αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων μας, ως μέλη του προαναφερόμενου Οργάνου.

 Έχοντας ενημερωθεί αφενός για την υποβολή εξώδικης δήλωσης διαμαρτυρίας προς το Δήμο Χίου και τον Αντιδήμαρχο Ομηρούπολης, αναφορικά με την κατασκευή του έργου «Έργα ανάπλασης και αναψυχής στο Γούβι» και αφετέρου για την βούληση παράστασης περιοίκων στην επικείμενη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Βροντάδου, η παράταξη μας αιτήθηκε την χορήγηση αντιγράφων του φακέλου του έργου και της υπ. Αριθμ. 176/ 4-10-2010 απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής του τέως Δήμου Ομηρούπολης.

Ωστόσο, κατά την ικανοποίηση του απόλυτα νομίμου δικαιώματος μας, συναντήσαμε σοβαρά προβλήματα τα οποία δεν συνάδουν προς την αρχή της καλής πίστης και της χρηστής διοίκησης, αρχές που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η απειλή δε, εκ μέρους του Αντιδημάρχου Ομηρούπολης κ. Κώστα Μούνδρου, ότι θα εξαντλεί από τούδε και στο εξής την προθεσμία που ορίζει ο νόμος για τη χορήγηση των αντιγράφων,  μόνο ως καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος που του παρέχει ο νόμος, μπορεί να εκληφθεί. Θεωρούμε, επίσης, ότι οι απειλές του τύπου «Εμείς έχουμε το πεπόνι εμείς έχουμε και το μαχαίρι», που ακουστήκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου από τον Αντιδήμαρχο Ομηρούπολης, πρωτίστως δεν τιμά τον επικεφαλή της παράταξης κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη  αλλά και τον θεσμό του Αντιδημάρχου που ο κ. Μούνδρος υπηρετεί.

 Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι τοπικοί σύμβουλοι της παράταξης μας, κ. Αγαπητός Βασιλάκης και Μαριέττα Καλαγκιά, αποχώρησαν από την συνεδρίαση του τοπικού Συμβουλίου Βροντάδου.

 
3/9/2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

Η ΜΙΖΕΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

           Η αναποτελεσματική άσκηση του ρόλου της κάθε αντιπολίτευσης, με στείρα δημιουργία εντυπώσεων, θα μας βρίσκει κάθε φορά απέναντι.

Ουδέποτε αρνηθήκαμε την παράδοση δημοσίων εγγράφων αλλά εκβιαστικά και  εκφοβιστικά ποτέ δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε.

Οι ρόλοι μας είναι συγκεκριμένοι ενεργούμε βάσει καθορισμένων νομοθετικών πλαισίων και οι ανούσιες προειδοποιήσεις για εισαγγελικές παρεμβάσεις μας έχουν πια κουράσει.

Ουσιώδεις προτάσεις χρειάζεται η Χίος μας και όχι στείρα αντιπολιτευτική τακτική. Φαίνεται ότι η προσπάθεια μας που αρχίζει να αποδίδει καρπούς ενοχλεί.

Εμείς θα συνεχίσουμε καλώντας όλους να βοηθήσουν να ξεφύγουμε από παλαιοκομματικές αντιλήψεις για το καλό της Χίου και των παιδιών μας.

 

Από το γραφείο τύπου