Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κωστής Μουσουρούλης: δήλωση για το ενδεχόμενο αύξησης ΦΠΑ στα νησιά

Κωστής Μουσουρούλης: δήλωση για το ενδεχόμενο αύξησης ΦΠΑ στα νησιά

8

 Με αφορμή τη διοχέτευση πληροφοριών προς τον τύπο, σχετικά με σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, Κωστής Μουσουρούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 

 

 « Η συνεχής επαναφορά του θέματος της κατάργησης του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης πρέπει άμεσα να σταματήσει να ‘‘μελετά’’ αυτό έγκλημα κατά των νησιωτών.

 Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ, που θεσμοθετήθηκε το 1992 σε πλήρη αρμονία με το κοινοτικό δίκαιο (οδηγία 92/77/ΕΟΚ), δεν αποτελεί προνόμιο, αλλά αντισταθμιστικό μέτρο ενίσχυσης των τοπικών οικονομιών που είναι μικρής κλίμακας και έχουν αυξημένα κόστη.

 Επιτέλους, δεν έχουν ακόμη καταλάβει στην Κυβέρνηση ότι όσο αυξάνουν τη φορολογία τόσο μειώνουν τα έσοδα του δημοσίου και διογκώνουν την ύφεση και την ανεργία; Δεν βλέπουν ότι έχουν οδηγήσει την περιφέρεια σε μαρασμό όσο επιμένουν στο λάθος της μνημονιακής τους πολιτικής; Δεν αντιλαμβάνονται ότι το Αιγαίο είναι εθνικά, κοινωνικά και οικονομικά ιδιαίτερης σημασίας για τη χώρα μας;

 Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης οφείλει να εγκαταλείψει εδώ και τώρα κάθε τέτοια σκέψη».