Αρχική Νέα Τοπικά Καλούνται να δηλώσουν πηγάδια, γεωτρήσεις, φοβούνται φορολόγηση

Καλούνται να δηλώσουν πηγάδια, γεωτρήσεις, φοβούνται φορολόγηση

62



Οι Χιώτες καλούνται να δηλώσουν πηγάδια και γεωτρήσεις που έχουν στην κατοχή τους, αλλά εκφράζουν έντονα την ανησυχία τους μήπως μετά την απογραφή ακολουθήσει και η… φορολόγησή τους! Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε προχθές το απόγευμα στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Χίου «Γεώργιος Καλουτάς», όπου στην πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και του Φιλοπρόοδου Ομίλου Κάμπου ανταποκρίθηκαν πάνω από 200 άτομα από όλη τη Χίο για να ενημερωθούν για το θέμα της δήλωσης των πηγαδιών και των γεωτρήσεων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γανιάρης διαβεβαίωσε τους συγκεντρωμένους ότι προνόησαν ώστε να χορηγείται και έντυπο για την περιβαλλοντική έκθεση που απαιτείται μεταξύ των δικαιολογητικών, το οποίο και θα συμπληρώνεται με τη βοήθεια των υπαλλήλων της αρμόδιας υπηρεσίας.

Και αυτό γιατί ήδη οι κάτοικοι κυρίως του Κάμπου, όπου σε όλα τα περιβόλια με εσπεριδοειδή υπάρχουν και πηγάδια, έχουν δεχτεί μηνύματα με sms από διάφορα γραφεία που προσφέρονται να συμπληρώσουν το φάκελο με το αζημίωτο βέβαια (μέχρι και 250 ευρώ έχουν ζητηθεί)!

Παράλληλα είπε ότι έχει εξηγηθεί στο υπουργείο η δυσκολία στο να γίνουν σύμφωνα με το νόμο οι χημικές αναλύσεις του νερού σε πιστοποιημένο εργαστήριο, αφού ειδικά στα νησιά αυτά είναι ελάχιστα, ενώ θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες και με 150 ευρώ.

Πολλοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη χρονική περίοδο που καλούνται να δηλώσουν τα πηγάδια φοβούμενοι φορολόγησή τους. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 150559/10-06-2011, η ημερομηνία λήξης είναι η 16η Δεκεμβρίου 2011 όταν το νερό χρησιμοποιείται για άρδευση και ο ερχόμενος Ιούνιος για όλα τα άλλα πηγάδια. Μάλιστα το άρθρο 13 του Ν. 3199/2003, ΦΕΚ 280 Α’, προβλέπει και πρόστιμο 1.000 ευρώ για όσους δεν κάνουν δήλωση τώρα και ζητήσουν έκδοση άδειας χρήσης νερού τα επόμενα δύο χρόνια.

Διαφήμιση