Αρχική Νέα Τοπικά Επέκταση απαγόρευσης απόπλου πλοίων και για τα δρομολόγια με Τουρκία

Επέκταση απαγόρευσης απόπλου πλοίων και για τα δρομολόγια με Τουρκία

23

 Συνεχίζεται η απαγόρευση απόπλου των πλοίων ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑ, ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ και San Nicolas, που εκτελούν τα δρομολόγια από Χίο για Ψαρά και Οινούσσες αντίστοιχα, μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε με τα πιστοποιητικά κλάσης που είχαν λάβει από το ρωσικό Νηογνώμονα.

Εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί ένταση δημιουργήθηκε στο Τελωνείο Χίου, αφού οι λιμενικές αρχές δεν επέτρεψαν τον απόπλου του πλοίου San Nicolas για τον Τσεσμέ της Τουρκίας. Να σημειωθεί επίσης ότι χθες είχε ανακοινωθεί η απαγόρευση απόπλου προς Τουρκία και του ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ.

Έντονη αντίδραση από πλευράς του υπεύθυνου του γραφείου που διαχειρίζεται το σκάφος, Απόστολου Σπανολιού, διότι χωρίς σήμα και κάποια ενημέρωση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου. Μάλιστα σε δηλώσεις του στην εκπομπή ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ της ΝΕΤ, ο κ. Σπανολιός σημείωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρονήσια με την τροφοδοσία. Ειδικά από τις Οινούσσες οι επισκέπτες του καλοκαιριού δεν μπορούν να φύγουν με τα αυτοκίνητά τους.
Μάλιστα για το Σάββατο πρόβλημα υπάρχει για το πως θα γίνει η μεταφορά 200 περίπου επισκεπτών, προσκεκλημένων σε γάμο που γίνεται στο νησί. Οπως μας είπε ο Πρόεδρος του ΣΦΟ Γιώργος Δανιήλ ο γαμπρός είναι από την Ιρλανδία και θα έρθουν επισκέπτες και από την πατρίδα του, όμως θα είναι πολύ δύσκολη η μετακίνησή τους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ