Αρχική Νέα Τοπικά Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στον Οίκο Ναύτου

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στον Οίκο Ναύτου

19

 Σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στις 9:00 πμ στον Οίκο Ναύτου, καλεί με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Χίου του Π.Α.ΜΕ.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει τις ελλείψεις σε γιατρούς και διοικητικό προσωπικό, που έχει αυξήσει τα προβλήματα εξυπηρέτησης, “κερασάκι” στις μειώσεις συντάξεων και παροχών.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, με την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, που ψήφισαν στη Βουλή μαζί με τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη σύμφωνα με τις εντολές του ΔΝΤ, της ΕΕ και της πλουτοκρατίας. Αφού πετσόκοψε για δεύτερη φορά τις συντάξεις και τα δώρα των ναυτεργατών, βγαλμένα απ’τον ιδρώτα τους μέσα στα καράβια, προχωράει –σταδιακά- στην εφαρμογή του αντιασφαλιστικού ν.3863/10, που προβλέπει τη διάλυση του Οίκου Ναύτη και τη σταδιακή ένταξή του στον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υγείας. 

Στον Οίκο Ναύτη Χίου σύμφωνα με τον επίσημο οργανισμό έπρεπε να υπηρετούν 20 υπάλληλοι (ιατρικό και διοικητικό προσωπικό), ενώ σήμερα έχουν απομείνει δύο γιατροί (μία γιατρός σε κύηση) και 6 υπάλληλοι και σε συνδυασμό με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξυπηρετούνται μέχρι 20 ασφαλισμένοι ανά γιατρό καθημερινά, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες των ασφαλισμένων.

Η κατάσταση με την περίθαλψη των 14.000 ασφαλισμένων του ΝΑΤ οξύνεται. Αφού λόγω της έλλειψης επαρκούς ιατρικού προσωπικού, οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πάνε απ’τα χαράματα για να εξασφαλίσουν την ιατρική τους εξέταση. Η κυβέρνηση των εφοπλιστών σταδιακά μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες για την υγεία, πρόνοια, απαξιώνει τον Οίκο Ναύτη. Τον οδηγεί στη διάλυση και στην ένταξή του στο ΙΚΑ, γυρίζοντας τους ασφαλισμένους του ΝΑΤ πίσω στη δεκαετία του ’50.

Το Π.Α.ΜΕ καλεί τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους – συντονισμένα και οργανωμένα – να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής απορρίπτοντας τα παπαγαλάκια των εφοπλιστών και της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, που αποπροσανατολίζουν τους ναυτεργάτες και σπέρνουν συγχύσεις αναμονής και απογοήτευσης. Υπεύθυνη για τη χρεοκοπία του ΝΑΤ είναι η πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων οι οποίες, απ’τη μια χαρίζουν τις τεράστιες οφειλές των εφοπλιστών προς το ΝΑΤ κι απ’την άλλη στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Την κρίση δημιούργησε η πολιτική της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας εφοπλιστών, βιομηχάνων και τραπεζιτών που τη στηρίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ, σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΝΟ.

Καλούμε τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτη (συνταξιούχους κι εν ενεργεία και τις οικογένειές τους) να αγωνισθούν και να απαιτήσουν:

Ø      Να μην διαλυθεί ο Οίκος Ναύτη

Ø      Την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, που να καλύπτει τις ανάγκες τους

Ø      Τη στελέχωση του ΠΟΝ με το απαιτούμενο διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

Χίος 7/9/2011

 

 

Διαφήμιση