Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή διαμαρτυρίας για μη ορισμό Κέντρου Υγειονομικής Επιτροπής στη Χίο

Επιστολή διαμαρτυρίας για μη ορισμό Κέντρου Υγειονομικής Επιτροπής στη Χίο

4

 Στη Μυτιλήνη θα χρειάζονται να ταξιδεύουν όσοι πρέπει να περάσουν ακόμα και από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή, αφού η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης δεν δειυκρινίζει τι θα γίνει με τους πολίτες από τη Χίο ή τη Σάμο. Με επιστολή του προς τον υπουργό αλλά και προς το Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και το Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γανιάρης ζητά την αναθεώρηση της σχετικής εγκυκλίου. Συγκεκριμένα αναφέρει:

κ. Υπουργέ

Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα την εφαρμογή Εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με την οποία καθορίστηκαν οι έδρες των Υγειονομικών Επιτροπών της χώρας. Συγκεκριμένα στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ως έδρα της Επιτροπής ορίζεται η Μυτιλήνη, χωρίς πρόβλεψη για εξυπηρέτηση των υπόλοιπων νησιών.

Με δεδομένη τη διαφορετικότητα του νησιωτικού χώρου που δεν επιτρέπει τις εύκολες μετακινήσεις, αλλά και του αριθμού των εξυπηρετούμενων στα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Χίου (περίπου 4.000 εξυπηρετούμενοι), θεωρούμε ότι η εφαρμογή της εγκυκλίου θα έχει δυσβάσταχτο κοινωνικό και οικονομικό βάρος για τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειες τους, αφού για την εξυπηρέτηση του θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Λέσβο.

Παρακαλούμε να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη Εγκύκλιος, ως προς το νησιωτικό χώρο, ώστε να βρεθεί τρόπος εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας με αναπηρία. 

.