Αρχική Νέα Τοπικά Εντονες αντιδράσεις από τα “φουσκωμένα” τιμολόγια ΔΕΥΑΧ σε Βροντάδο και χωριά

Εντονες αντιδράσεις από τα “φουσκωμένα” τιμολόγια ΔΕΥΑΧ σε Βροντάδο και χωριά

8


“Φουσκωμένοι” με το ειδικό τέλος είναι οι λογαριασμοί νερού στους οικισμούς Βροντάδου, Λαγκάδας και Συκιάδας και έντονη είναι η αγανάκτηση των δημοτών.
Η ΛΑΣ με ανακοίνωσή της καλεί τους δημότες να κινητοποιηθούν, η ΝΕ Χίου του Συνασπισμού τονίζει ότι σε καιρούς δύσκολους θα έπρεπε ο Δήμος να δείξει ευαισθησία, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε κυριακάτικα ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Κώστας Μούνδρος τονίζει ότι θα διευθετηθεί το θέμα.
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

 

Βογκούν οι δημότες μας ό ένας μετά τον άλλον, ιδιαίτερα στους οικισμούς Βροντάδου, Συκιάδας ,Λαγκάδας και γενικά στους πρώην δήμους που είχαν υπηρεσίες ύδρευσης και όχι ανώνυμες εταιρείες τύπου ΔΕΥΑΧ από τα χαράτσια στους λογαριασμούς του νερού, από την αναλγησία της διοίκησης της επιχείρησης και από τη λογική του «δική σου η ευθύνη» για το μετρητή νερού , πλήρωνε τώρα τα πρόστιμα.

Με σημαία το φορομπηχτικό νόμο που προβλέπει το ειδικό τέλος γι αυτές τις εταιρείες που φτάνει το 80% του λογαριασμού ύδρευσης αποχέτευσης, ο πρόεδρος της εταιρείας προσποιείται τον Πόντιο Πιλάτο, με τη γνωστή ΠΑΣΟΚΙΚΗ τακτική του «τι να κάνουμε δεν μπορούμε να παραβούμε το νόμο» , λες και διαφωνούν μ’ αυτόν ή λες και ο βίος και πολιτεία των ίδιων και του κόμματός τους είναι φιλολαϊκή.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ : ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!!!!!!!!!!

Τη στιγμή που κορυφώνεται η αντιλαϊκή επίθεση της Ιερής συμμαχίας  Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση της ΝΔ, ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη με τα μεσοπρόθεσμα μνημόνια διαρκείας, αυτή τη στιγμή επιλέγει η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ να σαρώσει ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα.

Βαριά ευθύνη γι αυτή την κατάσταση φέρει η Δημοτική Αρχή  τους ΠΑΣΟΚ και ό ίδιος ο Δήμαρχος, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, που δέχτηκαν να διατηρηθεί η ΔΕΥΑΧ σε επίπεδο νομού, αντί να διαλυθεί όπως πρότεινε η παράταξη μας και όπως έδινε τη δυνατότητα και ο ίδιος ο αντιλαϊκός  νόμος «Καλλικράτης».

Μπορούσε αν δημιουργηθεί μια ισχυρή υπηρεσία ύδρευσης με ενισχυμένη τεχνογνωσία και προσωπικό από τη ΔΕΥΑΧ, με πέρασμα των εργαζομένων στο μόνιμο προσωπικό του δήμου και εξασφάλιση των ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Αντ’ αυτού επέλεξαν τη δημιουργία της νέας ΔΕΥΑΧ με τη λειτουργία ανώνυμης εταιρείας , με τα χαράτσια και με την τιμολογιακή πολιτική αντίστοιχη καπιταλιστικής επιχείρησης.

·                                                                                Απαιτούμε τώρα να μειωθούν οι  λογαριασμοί με αφαίρεση του ειδικού τέλους ύδρευσης αποχέτευσης.

·                                                                                ΤΩΡΑ να ενεργοποιηθεί ο νόμος  και να δημιουργηθεί  υπηρεσία ύδρευσης  του Δήμου Χίου με  ταυτόχρονη διάλυση της ΔΕΥΑΧ και οι εργαζόμενοι να περάσουν ως μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

·                                                                                ΤΩΡΑ να οργανωθεί η πάλη για να μην πληρώνονται οι λογαριασμοί που τσαλαπατούν τα εισοδήματά μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί για άλλη μια φορά όλους τους δημότες στη Χίο και στους οικισμούς να κινητοποιηθούν, να οργανώσουν την πάλη τους για να μην περάσει και η τοπική λαίλαπα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ με τους συναινούντες της ΝΔ.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και η ίδια μαζί με τις συσπειρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος για να μπορέσει όχι μόνο να φρενάρει αλλά και να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές.

 Ανακοίνωση Συνασπισμού για ειδικό τέλος

Αποτελεί ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία  ένα αγαθό και μάλιστα βασικό και απαραίτητο ,να πληρώνεται τρείς και πλέον φορές από την αρχική του τιμή.

Ο λόγος για την επέκταση και γενίκευση  του επαχθούς «ειδικού τέλους» το οποίο επιβάλλει η ΔΕΥΑΧ στους δημότες διαχρονικά, με την πολιτική κάλυψη  του Δήμου της Χίου

Σε εποχές που ληστρική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σμπαραλιάζει τον οικογενειακό  προϋπολογισμό ,θα έπρεπε τουλάχιστον  ο Δήμος της Χίου να δείχνει  στοιχειώδη ευαισθησία .

Επαναλαμβάνομε την πάγια άποψη μας ,ότι το ειδικό τέλος πρέπει να καταργηθεί γιατί αποτελεί παράθυρο άδικης έμμεσης φορολογίας που πλήττει τα φτωχά λαϊκά στρώματα, χωρίς ανταποδοτικότητα και όφελος για τον δημότη, πολύ δε  περισσότερο όταν η ποιότητα του νερού στη Χίο είναι επιεικώς απαράδεκτη.

.

Η πράσινη πλειοψηφία του Δήμου επιμένει στην φορομπηχτική λογική, αρνείται να εκλογικεύσει τις σπατάλες και  τις  αργομισθίες ,  αδιαφορεί για την οικονομική συγκυρία.

Και ας μην επικαλούνται τον νόμο και την τυπικότητα, για την επέκταση του ειδικού     τέλους σε όλα τα νοικοκυριά του νησιού.

Εδώ και τώρα  να καταργηθεί αυτό το χαράτσι, και να  μειωθεί η τιμή του νερού στα πραγματικά επίπεδα ανταποδοτικότητας.

Χίος 11-9-2011

Η Νομαρχιακή Επιτροπή


Παρέμβαση Αντιδημάρχου Ομηρούπολης

ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Δ.Ε  ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ

Γραφείο .Αντιδημάρχου

                                                                                                  Βροντάδος  11/09/2011

                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά  την ολιγοήμερη απουσία του Αντιδημάρχου Ομηρούπολης  από την Χίο  διαπιστώθηκαν υπέρογκες αυξήσεις  σ τους    λογαριασμούς  τελών ύδρευσης- αποχέτευσης που απεστάλησαν στους συμπολίτες   μας.

Διαβεβαιώνουμε  τους συνδημότες μας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τα τοπικά  συμβούλια της Δημοτικής μας Ενότητας και τον Δήμαρχο Χίου,  θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες  εκείνες  ενέργειες  που θα λύσουν το πρόβλημα,   συνυπολογίζοντας τις  ιδιαιτερότητες  της  κάθε περιοχής και τις  οικονομικές συγκυρίες που επικρατούν  .

 Πα