Αρχική Νέα Τοπικά Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΛΑΣ για τα τιμολόγια νερού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΛΑΣ για τα τιμολόγια νερού

5

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το Δημαρχείο καλεί τους δημότες, ειδικά των περιοχών της Δημοτικής ενότητας Ομηρούπολης που έλαβαν “φουσκωμένους” λογαριασμούς νερού η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου και το ΠΑΜΕ, που την Τετάρτη θα παραχωρήσει σχετική συνέντευξη τύπου.
Πιθανή είναι πάντως η αναβολή της συγκέντρωσης για την Παρασκευή, μετά την αλλαγή της ημέρας εργασιών στο τμήμα του δρόμου Ιερά Μονή Μυρσινιδίου μέχρι κόμβο Συκιάδας, από τις 14 στις 15 Σεπτεμβρίου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση των ΛΑΣ και ΠΑΜΕ είναι η ακόλουθη:

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ – ΠΑΜΕ

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΣΤΙΣ 12:00

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ – ΜΑΖΙΚΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ!

Βογκούν οι δημότες μας ο ένας μετά τον άλλον, ιδιαίτερα στους οικισμούς Βροντάδου, Συκιάδας, Λαγκάδας, Καρυών και γενικά στους πρώην δήμους που είχαν υπηρεσίες ύδρευσης και όχι ανώνυμες εταιρείες τύπου ΔΕΥΑΧ από τα χαράτσια στους λογαριασμούς του νερού.

Τη στιγμή που κορυφώνεται η αντιλαϊκή επίθεση της Ιερής συμμαχίας Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση της ΝΔ, ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη με τα μεσοπρόθεσμα μνημόνια διαρκείας, αυτή τη στιγμή επιλέγει η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ να σαρώσει ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα.

Βαριά ευθύνη γι αυτή την κατάσταση φέρει η Δημοτική Αρχή τους ΠΑΣΟΚ και ό ίδιος ο Δήμαρχος, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, που δέχτηκαν να διατηρηθεί η ΔΕΥΑΧ σε επίπεδο νομού, αντί να διαλυθεί όπως πρότεινε η παράταξη μας και όπως έδινε τη δυνατότητα και ο ίδιος ο αντιλαϊκός νόμος «Καλλικράτης».

Με σημαία το φορομπηχτικό νόμο που προβλέπει το ειδικό τέλος γι αυτές τις εταιρείες που φτάνει το 80% του λογαριασμού ύδρευσης αποχέτευσης, ο πρόεδρος της εταιρείας προσποιείται τον Πόντιο Πιλάτο, με τη γνωστή ΠΑΣΟΚΙΚΗ τακτική του «τι να κάνουμε δεν μπορούμε να παραβούμε το νόμο» , λες και διαφωνούν μ’ αυτόν ή λες και ο βίος και πολιτεία των ίδιων και του κόμματός τους είναι φιλολαϊκή.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ : ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!!!!!!!!!!

·      Απαιτούμε τώρα να μειωθούν οι λογαριασμοί με αφαίρεση του ειδικού τέλους ύδρευσης αποχέτευσης.

·      ΤΩΡΑ να ενεργοποιηθεί ο νόμος και να δημιουργηθεί υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Χίου με ταυτόχρονη διάλυση της ΔΕΥΑΧ και οι εργαζόμενοι να περάσουν ως μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. ΤΩΡΑ ΦΤΗΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ! ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΑ

·      ΤΩΡΑ να οργανωθεί η πάλη για να μην πληρώνονται οι λογαριασμοί που τσαλαπατούν τα εισοδήματά μας.