Αρχική Νέα Τοπικά Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΛΑΣ- ΠΑΜΕ για τους υπέρογκους λογαριασμούς νερού στη Δημοτική Ενότητα...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΛΑΣ- ΠΑΜΕ για τους υπέρογκους λογαριασμούς νερού στη Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης

6

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το Δημαρχείο καλεί τους δημότες, ειδικά των περιοχών της Δημοτικής ενότητας Ομηρούπολης που έλαβαν “φουσκωμένους” λογαριασμούς νερού η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου και το ΠΑΜΕ.
Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξη τύπου, ο επικεφαλής της ΛΑΣ Μάρκος Σκούφαλος κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή ότι κινείται στη λογική της Κυβέρνησης να υπάρχει μια ΔΕΥΑ με ιδιωτικοοικονμικά κριτήρια και παράλληλα σημείωσε ότι ούτε η παράταξη της “Νέας Αντίληψης” συμφωνεί με μια υπηρεσία ύδρευσης- αποχέτευσης στα πλαίσια του Δήμου Χίου που θα απορροφήσει και το πρωσωπικό της ΔΕΥΑΧ.
Εκανε λόγω για αίσχος του ειδικού τέλους, που αν και έχει η Δημοτική Αρχή σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δυνατότητα μηδένισης ή μείωσης ανά περιοχή αυτό δεν το κάνει, και κάλεσε τους δημότες να πληρώνουν στο Δημόσιο Τομέα μόνο την κατανάλωση νερού και τη χρήση αποχέτευσης.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που έδωσε ο κοινοτικός σύμβουλος Μάρκος Κούνουπας ότι το ίδιο σπίτι στη Λαγκάδα πλήρωσε πέρυσι για κατανάλωση 160 κ.μ. νερού 48 ΕΥΡΩ και φέτος με κατανάλωση 180 κ.μ. το ποσό εκτινάχθηκε στα 176 ΕΥΡΩ!
Στο λογαριασμό του νερού προστίθεται το ειδικό τέλος και ΦΠΑ στο σύνολο. Δηλαδή φόρο στο φόρο αναρωτήθηκε η δημοτική σύμβουλος Κλαίρη Κωστάλα, λέγοντας ότι ο Καλλικράτης λεγόταν ότι θα εξυπηρετούσε καλύτερα τον πολίτη, αλλά αντί αυτού γνωρίζει επιπλέον χαράτσια.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Μιχάλης Φυτούσης, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΑ Β. Αιγαίου, ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους του Βροντάδου, της Λαγκάδας και της Συκιάδας. Κάλεσε τους δημότες να πληρώσουν έναντι, ανάλογα με το περσινό τους λογαριασμό και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει μείωση των τιμολογιών, έτσι ώστε να εξισσοροπηθούν οι λογαριασμοί. Σημείωσε όμως ότι δεν μπορεί να κατραργηθεί το ειδικό τέλος, για να φανεί ότι είτε δεν είχε υπόψή του είτε στη ΔΕΥΑΧ δεν εξέτασαν τις δυνατότητες που δίνει η σχετική εγκύκλιος για το θέμα των τιμολογιών νερού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ.