Αρχική Νέα Τοπικά Αναβολή σύσκεψης για Τελωνείο

Αναβολή σύσκεψης για Τελωνείο

8Ηταν ανοικτή η σύσκεψη στο Τελωνείο ή θα μπορούσαν να την παρακολουθήσουν και πολίτες;
Οι εκπρόσωποι των φορέων που είχαν κληθεί άτυπα φαίνεται ότι δεν επιθυμούσαν να είναι παρόντες τρίτοι λόγω του ότι ήταν μια συνάντηση εργασίας, όπως τα ΜΜΕ αλλά και ο Δήμης Μυλωνάδης που ως εκπρόσωπος των “Φίλων του πεζού” παραβρέθηκε στους χώρους του Τελωνείου, όπου στην αίθουσα υποδοχής επιβατών είχε ετοιμαστεί πρόχειρα ο χώρος για τη συνάντηση.
Αντίθετα έγινε δεκτός ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου, Νίκος Δηράκης.
Οταν όμως τέθηκαν από ορισμένους εκπροσώπους φορέων πως καλύτερα θα ήταν να είναι μια κλειστή σύσκεψη, αφού δεν θα επιθυμούσαν ότι έλεγαν να έβγαινε στη δημοσιότητα αντέδρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ζαννίκος που δήλωσε ότι ο ίδιος έχει υποχρέωση να ενημερώσει τα μέλη του. Ετσι με υπαρκτή την αδυναμία για το ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη της όποιας απόφασης, και με δεδομένο ότι η πρωτοβουλία του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου ήταν άτυπη, η σύσκεψη αναβλήθηκε με πρώτο τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου να αποχωρεί.
Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι στο χώρο του Τελωνείου, παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γανιάρης, ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα τουρισμού Κώστας Μούνδρος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σταμάτης Κάρμαντζης,  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ζαννίκος, ο Λιμενάρχης Χίου Γιώργος Σκανδάλης, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου και  η προϊσταμένη του Τελωνείου Βασιλική Βερβερίδου.

Τώρα αναμένεται Δήμος, Αντιπεριφέρεια ή κάποιος άλλος φορέας να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση μιας κλειστής υπηρεσιακής σύσκεψης ώστε να εξετάσουν το υπαρκτό πρόβλημα των προβληματκών υποδομών στο Τελωνείο της Χίου.