Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Μπέρδεψαν την απάντηση στο υπουργείο για το 4ο λύκειο Χίου- σχόλιο Μουσουρούλη

Μπέρδεψαν την απάντηση στο υπουργείο για το 4ο λύκειο Χίου- σχόλιο Μουσουρούλη

11

 Τρίτη 13.9.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση για τις συγχωνεύσεις των σχολείων στη Στερεά Ελλάδα, έδωσε το Υπουργείο Παιδείας σε Ερώτηση για το 4ο Λύκειο Χίου, του Βουλευτή Ν. Χίου και Υπεύθυνου Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, Κωστή Μουσουρούλη!

Συγκεκριμένα, σε Ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 16601/19.5.2011) που κατέθεσε ο Βουλευτής, σχετικά με την αλλαγή του σχεδιασμού για το 4ο Λύκειο Χίου και την εξασφάλιση των σχετικών πόρων, το Υπουργείο Παιδείας απάντησε, εκπρόθεσμα, τον Αύγουστο, για θέματα συγχωνεύσεων στη Στερεά Ελλάδα.

Με αφορμή το γεγονός αυτό ο Κωστής Μουσουρούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η καλοκαιρινή ραστώνη θα μπορούσε να αποτελεί δικαιολογία για τη λανθασμένη απάντηση του Υπουργείου Παιδείας. Όμως, τα τόσα προβλήματα εμφανίστηκαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει πλήρης αποδιοργάνωση.

Θα συνιστούσα στην κα Υπουργό, αντί να ενισχύει τις φήμες για επιστροφή στη δραχμή, να ασχοληθεί σοβαρά με τα θέματα της παιδείας. Αντί των δηλώσεων και των διαπιστώσεων του Υπουργείου για τη χειρότερη σχολική χρονιά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καλό θα ήταν να επιλύσουν άμεσα τα προβλήματα.

Το σχολείο των φωτοτυπιών αντί των βιβλίων, της συνέχισης της παραπαιδείας και των ελλείψεων απέχει παρασάγγας των ευχολογίων της κα Υπουργού περί ‘νέου σχολείου’».

Ο Κωστής Μουσουρούλης κατέθεσε σήμερα, εκ νέου, την Ερώτηση.