Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κ. Μουσουρούλης: ερώτηση για τα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών- δεν έχει κατατεθεί ακόμα...

Κ. Μουσουρούλης: ερώτηση για τα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών- δεν έχει κατατεθεί ακόμα αίτημα χρηματοδότησης

10

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Για ποιο λόγο δεν έχει κατατεθεί αίτημα χρηματοδότησης για την κατασκευή και λειτουργία κέντρων πρώτης υποδοχής και κράτησης μεταναστών προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητά να πληροφορηθεί με Ερώτηση (Αρ. πρωτ. 22832/1246/17.9.2011), που κατέθεσε προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, Κωστής Μουσουρούλης.

 

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι, ενώ οι σχετικές δαπάνες θεωρούνται επιλέξιμες από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, το Υπουργείο δεν έχει προχωρήσει σε υποβολή σχετικού αιτήματος για χρηματοδότηση των έργων, όπως προκύπτει από απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου σε Ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Γ. Παπανικολάου. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε απάντησή του τον Ιανουάριο 2011, σε προγενέστερη Ερώτηση του Κωστή Μουσουρούλη θεωρούσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προχωρούσε σε αύξηση των πόρων του Ταμείου για τα επόμενα έτη.

 

Τέλος, ο Βουλευτής Ν. Χίου, ρωτά αν έχει προχωρήσει η διαδικασία καταγραφής των υπαρχουσών κτιριακών υποδομών για το Μερσινίδι Χίου, που είχε ανακοινωθεί ως ένα από τα δεκατέσσερα (14) κέντρα πρώτης υποδοχής και κράτησης μεταναστών, όπως ανέφερε το Υπουργείο σε απάντηση της ερώτησής του τον Ιούλιο 2011.