Αρχική Νέα Τοπικά ΝΤ ΑΔΕΔΥ: κάλεσμα εκπαιδευτικών στη στάση εργασίας την Πέμπτη, 22/9

ΝΤ ΑΔΕΔΥ: κάλεσμα εκπαιδευτικών στη στάση εργασίας την Πέμπτη, 22/9

5

 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.                                                                

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΙΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ                   ΧΙΟΣ  16 Σεπτεμβρίου 2011

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει ολόκληρη την κοινωνία μπροστά στα καταστροφικά αποτελέσματα, που προκάλεσαν  στη Δημόσια Εκπαίδευση οι μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες  εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση και την Τρόικα εδώ και ενάμισι χρόνο.

Ειδικότερα, έχει προκληθεί τεράστια αναστάτωση στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω της ψήφισης του νέου νόμου για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, ενώ απαράδεκτη εμφανίζεται η κατάσταση και στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, τα οποία ξεκίνησαν χωρίς οι μαθητές τους να έχουν τα απαραίτητα σχολικά βιβλία! Παράλληλα, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι μεγάλες, ιδιαίτερα στα Δημοτικά Σχολεία. 

Έτσι, οι εργαζόμενοι, σε μια περίοδο που η ανεργία καλπάζει, η αφαίμαξη και η συρρίκνωση των εισοδημάτων τους συνεχίζεται, η φορολογική επίθεση σε βάρος τους εντείνεται, καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην  τσέπη για να πληρώσουν τα σχολικά βιβλία και να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων των παιδιών τους, λόγω της  δραστικής περικοπής των δαπανών για την παιδεία και της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών κατά 50%!

Οι διορισμοί εκπαιδευτικών τη φετινή χρονιά ήταν ελάχιστοι και πολύ λιγότεροι ακόμα και από τη δέσμευση, δέκα συνταξιοδοτούνται και ένας διορίζεται, που προβλέπει το μνημόνιο. Τα κενά θα επιχειρήσουν να τα καλύψουν με προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων, γεγονός που θα έχει αρνητικές συνέπειες στο παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο, καθώς θα χαθούν, εν τω μεταξύ,  πολλές διδακτικές ώρες, μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης

Το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει και συμμετέχει  τις κινητοποιήσεις  που έχει εξαγγείλει  η Α. Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την  αγανάκτησή της  για τις πολιτικές της Κυβέρνησης που υποβαθμίζουν και ακυρώνουν τα βασικά, δημόσια κοινωνικά, αγαθά, όπως η Παιδεία, η Υγεία κ.λπ.

 Διεκδικεί την άμεση κάλυψη όλων των οργανικών κενών με διορισμούς μόνιμου προσωπικού, την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, την επαρκή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και την άμεση εξασφάλιση και παροχή στα σχολεία ολόκληρου του απαιτούμενου εκπαιδευτικού υλικού, ώστε να μην επιβαρύνεται, για άλλη μια φορά, το ήδη πενιχρό οικογενειακό εισόδημα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες να παλέψουμε για την ανατροπή αυτών των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών.

Καλούμε όλους του φορείς  του νομού και όλον τον κόσμο  , στις κινητοποιήσεις για την Παιδεία, συμμετέχοντας στην 3ωρη στάση εργασίας  που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011.

Από   την Εκτελεστική Γραμματεία  του  N.T.της ΑΔΕΔΥ  Χίου