Αρχική Νέα Τοπικά ΛΑΣ: έπεσαν οι μάσκες για τις ιχθυοκαλλιέργειες στο περιφερειακό συμβούλιο…

ΛΑΣ: έπεσαν οι μάσκες για τις ιχθυοκαλλιέργειες στο περιφερειακό συμβούλιο…

17

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ


Έπεσαν οι μάσκες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για άλλη μια φορά στο Περιφερειακό συμβούλιο αναφορικά με τις  Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Ιχθυοκαλλιεργειών και τη μετεγκατάσταση  μονάδων στην περιοχή της παράκτιας ζώνης του Πυργιού.

Ενώ ο τίτλος του θέματος ήταν τροποποίηση επί της προηγούμενης απόφασης , που φωτογραφικά είχε δοθεί άδεια μετεγκατάστασης λίγο πριν τις εκλογές και λήψης νέας απόφασης , που υποτίθεται θα ανέτρεπε τις άσχημες εξελίξεις για τα νοτιόχωρα, με παρέμβαση της Πασοκικής πλειοψηφίας και συναίνεση της νεοδημοκρατικής , άλλαξε ο τίτλος και έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις.

 Έριξαν λοιπόν στο καλάθι των αχρήστων και την απόφαση της λαϊκής συνέλευσης του Πυργιού και την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, ξεγυμνώνοντας τα όσα υποσχέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Γανιάρης, περί υπεράσπισης της περιοχής και του αναπτυξιακού της προτύπου.

Κατά τα άλλα η πλειοψηφία του Περιφερειακού συμβουλίου προχώρησε στην παγίωση των τετελεσμένων για την ΠΟΑΥ στο ΒΑ μέρος του νησιού, με τις ολέθριες επιπτώσεις στους ψαράδες και στο περιβάλλον, αφού θα διπλασιαστούν τα τονάζ και φυσικά οι ρύποι.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ .ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ 

·               ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ,

·               ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ .

·               ΖΗΤΑΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΙΜΟΝΙΕΡΗ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ  ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ.

ΤΗ ΛΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ Ο ΛΑΟΣ.

ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ.