Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ιδρυμα Μ. Τσάκος

Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ιδρυμα Μ. Τσάκος

24

«Θαλασσινό» εκπαιδευτικό πρόγραμμα με γενικό τίτλο «μαθαίνω την θάλασσα-ανοίγω τους ορίζοντές μου» πραγματοποιεί το Ιδρυμα Μαρία Τσάκος.
Σε αυτό εντάσσονται δυο εκπαιδευτικές δράσεις τις οποίες σχεδίασε και εγκαινιάζει το Ίδρυμά μας, για την προσέγγιση των μαθητών των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού και των μαθητών του γυμνασίου, με την θάλασσα και τα θαλασσινά έργα, με τίτλο «Θαλασσοπορεία» και «Αιγαιοπελαγίτικο καραβοσκάρωμα».
Τα εν λόγω προγράμματα θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου 2011 και ολοκληρωθούν, λειτουργώντας κάθε Σάββατο 09:00 με 13:00, το μεν πρώτο το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και το δεύτερο στο τέλος Μαΐου 2012.

Το πρόγραμμα «Θαλασσοπoρεία» θα διεξαχθεί επί του ιστιοφόρου «ΜΑΝΙΑ» του Ιδρύματος, το οποίο ναυλοχεί στο κεντρικό λιμάνι μας και το «Αιγαιοπελαγίτικο καραβοσκάρωμα» στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Ελπίζουμε με την συμπαράσταση και την βοήθεια την δική σας και των φορέων του τόπου μας να επιτύχουν τα προγράμματα επ’ ωφελεία των παιδιών, ώστε να τα επαναλάβουμε, να καθιερωθούν και να επεκταθούν. Εμείς, πάντως, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια η νέα γενιά να επαναπροσεγγίσει  στο στοιχείο της φυλής μας, την θάλασσα.

 Μάλιστα σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 12:00 θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου στο ιστιοφόρο «ΜΑΝΙΑ».