Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: κάτω τα χέρια από τα ΑΜΕΑ

ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: κάτω τα χέρια από τα ΑΜΕΑ

11

 Με αφορμή το κλείσιμο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στη Χίο και τη μεταφορά του στις δομές του Νοσοκομείου η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.
Επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα μπουν με νέο εργασιακό καθεστώς στο Νοσοκομείο (ενιαίο μισθολόγιο κλπ) γεγονός που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη μείωση μισθού.
Επίσης στον αέρα βρίσκονται τα ΑΜΕΑ που ήδη βρίσκονται στη συγκεκριμένη δομή πρόνοιας.

Όποιες κατηγορίες θα ακολουθήσουν τις όποιες υποβαθμισμένες παροχές στο Νοσοκομείο, είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί να καταβάλουν ακόμα περισσότερα χρήματα για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, ενώ είναι σίγουρο ότι περιπτώσεις ΑΜΕΑ θα βρεθούν κυριολεκτικά στον αέρα όπως παραδέχονται και οι εργαζόμενοι στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και το ΕΕΕΕΚ.
Σε περιοδεία το ΝΣ Χίου του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να μην σκύψουν το κεφάλι, να οργανωθούν και να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς περί χρεωκοπίας και χρέους. Είναι χρέος των καπιταλιστών, δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Να αρνηθούν να πληρώσουν τα νέα χαράτσια με απαίτηση να στελεχωθεί τώρα με βάση τις ανάγκες η τελευταία δομή πρόνοιας στη Χίο.


ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ -ΠΡΟΝΟΙΑ

 

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΑΜΕΑ

 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

 

 

Εργαζόμενοι, γονείς, χρόνια πάσχοντες, ΑΜΕΑ,

 

Δράση τώρα όλων!!! Κανένας μόνος του. Να μην επιτρέψουμε να γίνει η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη και το δικαίωμα για δωρεάν υγεία, ολοκαύτωμα στο βωμό της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών. Να μην επιτρέψουμε την κατακρεούργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Να σταματήσουμε το έγκλημα της κυβέρνησης και των συμμάχων της σε βάρος της υγείας του λαού !!!

 

Η παροχή υπηρεσιών απ’ τα δημόσια κέντρα φροντίδας και αποκατάστασης, που η κυβέρνηση τα εντάσσει τώρα στα δημόσια νοσοκομεία, θα πληρώνεται από τα ήδη λεηλατημένα απ’ το κεφάλαιο και το κράτος ασφαλιστικά ταμεία και απ’ την τσέπη των ασθενών.

Η παραχώρησή τους στους Δήμους και στους ιδιώτες επιχειρηματίες, για εκμετάλλευση. Ο εκσυγχρονισμός, το νοικοκύρεμα και ο εξορθολογισμός του συστήματος Υγείας – Πρόνοιας που επικαλείται η κυβέρνηση, αποτελούν την αποκριάτικη μάσκα απόκρυψης των αντιλαϊκών μέτρων και εξαπάτησης των ασθενών και των υγειονομικών.

 

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας:

 

§ Έδωσε πάνω από 110δις € για τη στήριξη της κερδοφορίας των βιομηχάνων, τραπεζιτών.

§ Συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Λιβύη, βάζοντας σε κίνδυνο το λαό, σπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ για να εξασφαλίσει στους κεφαλαιοκράτες μερίδιο από το πλιάτσικο.

§ Χτυπάει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, την όποια προστασία είχαν μέχρι σήμερα οι ηλικιωμένοι, οι χρόνια πάσχοντες, τα ΑμΕΑ με το πετσόκομα συντάξεων, επιδομάτων, την κάρτα αναπηρίας και τη σχεδιαζόμενη διαβάθμιση της αναπηρίας, με αποτέλεσμα την πρόωρη φθορά της υγείας, την επιπλέον οικονομική επιβάρυνσή τους.

 

Την ίδια στιγμή που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο, προχωράει σε στάση παροχών στην υγεία για τη λαϊκή οικογένεια και σε στάση πληρωμών. Εκατοντάδες φάρμακα είναι εκτός συνταγογράφησης και τα πληρώνουν 100% οι ασθενείς. Συγχωνεύουν νοσοκομεία, απολύουν υπαλλήλους, εκατοντάδες εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις δεν καλύπτονται από τα ταμεία. Με τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και του νέου κανονισμού παροχών, θα μειωθούν οι υπηρεσίες υγείας προς τους ασφαλισμένους, θα ιδιωτικοποιηθεί η υγεία.

 

          Οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους ζουν τραγική χρονιά με τα εκρηκτικά προβλήματα στο σχολείο της Ειδικής Αγωγής, με εκπαιδευτικά κενά, με σοβαρότατες ελλείψεις στο ειδικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ οξύ είναι το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών!

 

Η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ επισημαίνει: Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με ένα ισχυρό, ταξικό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία που θα διεκδικεί και θα επιβάλλει δωρεάν, σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας για όλους, με αναβαθμισμένα νοσοκομεία και Κέντρο Υγείας . Χωρίς καθυστέρηση να οργανώσουμε την κοινή ενιαία πάλη. Να ενισχύσουμε την κοινωνική συμμαχία και τη συμπόρευσή μας με το ταξικό εργατικό και ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα, το αναπηρικό κίνημα.

 

Φτάνει πια η κοροϊδία! Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

 

·        ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χίου. Λειτουργία του  με πλήρη στελέχωση και πλήρη ανάπτυξη για εργαζόμενους και ΑμεΑ.

·        Να απαιτήσουμε να καταργηθεί η έκτακτη εισφορά. Να συγκεντρωθούν τα εντάλματα πληρωμής και να τα επιστρέψουμε μαζικά στην εφορία.

·        Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα των άνεργων και ανασφάλιστων σε δωρεάν υγειονομική περίθαλψη. Να επιβάλουμε την απαλλαγή τους από το χαράτσι 5ευρω και τις πληρωμές στο νοσοκομείο και κέντρο υγείας.

·        Να εμποδίσουμε να μετατραπούν το νοσοκομείο σε κέντρα κρατικής χορήγησης ναρκωτικών. Κανείς υγειονομικός να μην δεχθεί να γίνει «βαποράκι» της νόμιμης πρέζας.

·        Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. ΌΧΙ στα δουλεμπορικά και τις ΜΚΟ. ΟΧΙ στην «εργασιακή εφεδρεία». Κανείς εργαζόμενος να μην απολυθεί.

·        Να μην συγχωνευτεί – καταργηθεί καμία κλινική ή μονάδα υγείας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία – Πρόνοια.

·        Πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας με βάση τις ανάγκες.

·        Προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού ειδικού επιστημονικού& βοηθητικού προσωπικού στο ειδικό σχολείο.

·        Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν και υψηλής ποιότητας, υγεία, πρόνοια, παιδεία, ειδική αγωγή.

·        Κανένα παιδί να μην υποχρεωθεί να διακόψει τις αναγκαίες θεραπείες ή να σταματήσει να πηγαίνει σχολείο, επειδή ο γονιός του δεν έχει να πληρώσει.

·        ΕΔΩ & ΤΩΡΑ κατ’ επείγοντα μέτρα στήριξης των οικογενειών που περιθάλπουν πολύ βαριά αναπήρους με επιδόματα που να καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες και συνέχιση λειτουργίας της επιτροπής στη Χίο.

·        ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ των ΑμΕΑ. Να μην περάσει ο αισχρός νέος κανονισμός για τη διαβάθμιση της αναπηρίας. Οι ανάπηροι μαϊμού δεν θα γίνουν ο πολιορκητικός κριός για να χτυπήσουν τα δικαιώματά μας.

 

·        ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.

·        ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ!

 

 

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ.