Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Παρέμβαση Μουσουρούλη στην Ολομέλεια για τέλο ακινήτων

Παρέμβαση Μουσουρούλη στην Ολομέλεια για τέλο ακινήτων

20

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Νέα παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής έκανε σήμερα, ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της Ν.Δ., Κωστής Μουσουρούλης, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των Πιστωτικών Ιδρυμάτων – Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα – Κύρωση της Σύμβασης – Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των τροποποιήσεών της και άλλες διατάξεις».

 

Ο Κωστής Μουσουρούλης σχολίασε πως το “ειδικό τέλος” στα ακίνητα συνιστά ανοικτή πρόκληση προς το λαό και χτύπημα στην κοινωνική συνοχή. Πρόκειται, όπως είπε, περί του “αυτοεξευτελισμού’’ μιας Κυβέρνησης που παραβιάζει ευθέως τη Συνταγματική αρχή της αναλογικότητας ενώπιον των δημόσιων βαρών.

 

Ο Βουλευτής τόνισε επίσης, πως παρά την προσφάτως ψηφισθείσα και από τη ΝΔ διάταξη για τη μη διακοπή του ρεύματος στους ‘’ευάλωτους’’ καταναλωτές, η Κυβέρνηση απειλεί να κόψει το ρεύμα και σε εκείνους που με το νέο χαράτσι στα ακίνητα, πρόκειται να καταστούν ‘’ευάλωτοι’’, ενώ δεν ήταν. Τέλος, επεσήμανε τον κίνδυνο ερήμωσης της Περιφέρειας, αφού η διατήρηση των πατρογονικών εστιών ως μοναδικού δεσμού με το χωριό, ή το νησί, θα γίνει πλέον απαγορευτική για τους μη μόνιμους κατοίκους.

 

Μιλώντας για τα νέα χθεσινά μέτρα, ο Βουλευτής κάλεσε την Κυβέρνηση να μη χρησιμοποιεί την τρομοκρατία, αλλά και τη ρητορική περί με εφικτής επαναδιαπραγμάτευσης, προκειμένου να δικαιολογήσει το κόστος της μόνιμης αδυναμίας της να πιάσει τους στόχους.

 

Αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο που επιχαίρει για το ότι η χώρα έχει «τεθεί υπό έλεγχο», του συνέστησε “προσωπικό αυτοέλεγχο” λέγοντας πως «τα προβλήματά μας δεν λύνονται έτσι και σίγουρα όχι από αυτή την Κυβέρνηση, η οποία, σύντομα, θα κληθεί να αποδείξει τη φιλοπατρία της ως αντιπολίτευση».