Αρχική Νέα Τοπικά Και 4η φωτιά μέσα σε 2 ημέρες

Και 4η φωτιά μέσα σε 2 ημέρες

4

   Και 4η πυρκαγιά, που επίσης πιθανή αιτία είναι η πτώση κεραυνού ξέσπασε την Πέμπτη, 22-9 και ώρα 12.25 στην περιοχή των Μεστών.
Η πυρκαγιά κατεσβέσθη άμεσα από 1 όχημα με 2 άντρες αφού έκαψε 10 τετ. μέτρα ξηρών χόρτων.

Στο σχετικό δελτίο τύπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, ενημερώνει και για τις 3 άλλες πυρκαγιές ενώ ευχαριστεί ιδιαίτερα τους εθελοντές.
Και συγκεκριμένα:

Πυρκαγιά ξέσπασε την 21-9-2011 και Ω/10.55 στην περιοχή μεταξύ Συκιάδας – Λαγκάδας στο ύψωμα αναμεταδοτών πιθανότατα από πτώση κεραυνού. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων αλλά και λόγω της απουσίας της βροχόπτωσης. Κατασβέσθηκε την Ω/16.20 από 8 πυρ/κά οχήματα και 20 άντρες, 2 υδροφόρες του Δήμου και με τη συνδρομή του Πυρ/κού Ε/Π.

 
Την ίδια ημέρα και Ω/14.00 ξέσπασε πυρκαγιά πιθανόν από πτώση κεραυνού, στην δασική περιοχή ΦΑ – Προβατά Αγ.Γεωργίου Συκούση η οποία εντοπίστηκε απο τις κάμερες πυρασφάλειας της περιοχής και κατασβέσθηκε άμεσα την Ω/16.25 από 2 οχήματα με 13 άντρες αφού έκαψε 2 περίπου στρέματα δασικής έκτασης.
 
Την ίδια ημέρα και Ω/14.30 ξέσπασε πυρκαγιά πιθανόν από πτώση κεραυνού στην περιοχή Αμπελος εντός του δάσους στη Β.Α. Χίο. Η πυρκαγιά κατεσβέσθη από 6 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα των 40 ατόμων ενώ πεζοπόρο τμήμα των 11 ατόμων απεστάλη προς ενίσχυση από την γειτονική Μυτιλήνη. Η πυρκαγιά κατεσβέσθη την Ω/06.00 της 22-9-2011.
 
 
Σε όλες τις παραπάνω πυρκαγιές οφείλουμε να αναδείξουμε τη σημαντική δράση των εθελοντικών ομάδων “Ο” “Ι” και Καλλιμασιάς οι οποίες με οχήματα προσωπικό και πεζοπόρο τμήμα αλλά αφήνοντας και τις δουλειές τους, πρόσφεραν πραγματική επαγγελματική βοήθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών ξεπερνώντας το καλώς ενοούμενο καθήκον του Εθελοντή.
 
Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες που με οποιοδήποτε τρόπο συνέβαλαν και βοήθησαν στο έργο μας.