Αρχική Νέα Τοπικά Κάλεσμα ΟΕΒΕ για μη πληρωμή έκτακτης εισφοράς

Κάλεσμα ΟΕΒΕ για μη πληρωμή έκτακτης εισφοράς

11

 

Κάλεσμα στους εμπόρους και βιοτέχνες του νησιού να συμμετάσχουν σε κινητοποίηση την προσεχή Πέμπτη, στις 2.00 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΥ Χίου και να καταθέσουν τα ειδοποιητήρια της εφορείας για την έκτακτη εισφορά απηύθυνε η Ομοσπονδία ΕΒΕ Χίου.

«Το ποτήρι ξεχείλισε. Πρέπει να απαντήσουμε στην φοροεπιδρομή που ακολουθεί η Κυβέρνηση του ψεύδους. Κοιμόμαστε το βράδυ και ξυπνάμε το πρωί με νέα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε, Μικές Κριμιζής.
Μάλιστα ζήτησε από τους άλλους μαζικούς φορείς του νησιού όπως το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ να συμμετάσχουν ενεργά στην κινητοποίηση, που ομόφωνα αποφάσισε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
“Δεν είναι μόνο ότι δεν θέλουμε αλλά δεν έχουμε πλέον!”, σημείωσε ο πρώην Προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου Βασίλης Παππάς, τονίζοντας ότι πανελλαδικά πάνω από 10 Ομοσπονδίες οδηγούνται στην ίδια κατεύθυνση της μη πληρωμής.

Κατανοώντας εξάλλου ότι μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις από τη μη πληρωμή, κάλεσαν τους συναδέλφους του να προχωρήσουν στην έκδοση φορολογικής ενημερότητας πριν τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής της έκτακτης εισφοράς.
Αρωγή και συμπαράσταση στην ΟΕΒΕ δίνει και το Επιμελητήριο Χίου, δια του Προέδρου του Αντώνη Ζαννίκου. Μάλιστα επισήμανε ότι αν και θεωρητικά τα Επιμελητήρια αποτελούν συμβουλευτικά όργανα της Πολιτείας, εντούτοις δεν εισακούονται.
“Υπάρχει μια τάση να μειωθούν οι μικρομεσαίοι που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας. Δέχονται βολές όχι με πιστόλι, αλλά με πολυβόλο… Κατά ριπάς!”, είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε δε ότι δεν είναι υπέρ της στάσης πληρωμών αλλά δεν έχουν πλέον να πληρώσουν. “Είμαστε σε μια εμπόλεμη κατάσταση και πρέπει να αμυνθούμε’, σημείωσε.

Διαφήμιση