Αρχική Νέα Τοπικά Ατομα με Αναπηρίες: συμμετοχή στη συγκέντρωση κατά της έκτακτης εισφοράς την Πέμπτη

Ατομα με Αναπηρίες: συμμετοχή στη συγκέντρωση κατά της έκτακτης εισφοράς την Πέμπτη

7

 
Οχι στην έκτακτη εισφορά που πλήττει και τα άτομα με αναπηρίες, δήλωσαν εκπρόσωποι του αναπηρικού κινήματος που συμμετείχαν σε ενημερωτική συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ.
Στη συγκέντρωση της περασμένης Παρασκευής υπήρξε ένα πολύ έντονο κλίμα, με τους συμμετέχοντες να ζητούν να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με τους επαγγελματοβιοτέχνες την Πέμπτη στις 2:00 μ.μ. στη ΔΟΥ Χίου.
Σημειώνοντας τις δυσκολίες ενός ατόμου με αναπηρία αλλά και των οικογενειών τους, που βιώνουν την οικονομική κρίση, στάθηκαν ενάντια στην πληρωμή της έκτακτης εισφοράς.
Μάλιστα αναμένεται πριν την κινητοποίηση στη ΔΟΥ Χίου να υπάρξει συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Χίου, όπου θα υπάρξει ανάλογη διαμαρτυρία για τα τέλη ύδρευσης με αίτημα την εφαρμογή κοινωνικού τιμολογίου από τη ΔΕΥΑΧ σε όλο το νησί.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρίες, όπως η μη στελέχωση του ειδικού σχολίου με δασκάλους ειδικοτήτων, αλλά και το ότι δεν έχει αλλάξει ακόμη η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης για να είναι τόσο η Χίος όσο και η Σάμος έδρες Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ