Αρχική Νέα Τοπικά «Μπουρούρισαν» οι συνταξιούχοι ναυτικοί

«Μπουρούρισαν» οι συνταξιούχοι ναυτικοί

17

 Οι συνεχείς επιθέσεις που δέχονται οι συντάξεις τους, αλλά και η υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψη, οδήγησαν σε κινητοποίηση τους συνταξιούχους ναυτικούς της Χίου που κατέκλυσαν την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χίου.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε το πρωί της Τρίτης, οι απόμαχοι της θάλασσας αναφέρθηκαν στα άδικα μέτρα της κυβέρνησης που έχει βάλει στο στόχαστρο τις συντάξεις και τα εισοδήματα τους. «Κάθε μήνα πληρώναμε στο ΝΑΤ τουλάχιστον 3.500 € για να μας κουτσουρέψουν τώρα τη σύνταξη στα 1.700 € και να ακούμε ότι παίρνουμε πολλά για αυτό θα πέσει στα 1.400 €» σημείωσε σύζυγος συνταξιούχου πλοιάρχου.

Οι συνταξιούχοι ναυτικοί επισήμαναν και την υπολειτουργία του παραρτήματος Οίκου Ναύτου στη Χίο, όπου οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, τους αναγκάζει να σχηματίζουν ουρές από τις 4.00 τα ξημερώματα (!) για να πάρουν ένα από τα 20 μαγικά χαρτάκια που θα τους επιτρέψει να εξεταστούν και να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους. Μάλιστα ο πρόεδρος της Παγχιακής Ενωσης Συνταξιούχων Ναυτικών Ιάκωβος Ζαννίκος έκανε λόγο για εμπαιγμό εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης αφού όλο τους υπόσχονται πλήρωση ιατρικών και διοικητικών κενών και αυτά παραμένουν.

Ύστερα από αίτημά τους, τη συγκέντρωση παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γανιάρης, καθώς και οι εκπρόσωποι των δύο Χιωτών βουλευτών. Μάλιστα οι συνταξιούχοι ναυτικοί της Χίου ζήτησαν να κατατεθεί αίτημα ώστε να υπάρχει και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οίκου Ναύτη. Τέλος οι συνταξιούχοι ναυτικοί εκτός από την πλήρωση των κενών στο ΠΟΝ Χίου και την ακύρωση των μέτρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις ζήτησαν την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.