Αρχική Νέα Τοπικά Σύσκεψη με πρωτοβουλία Τσουρή για τον Κάμπο Χίου- Ανακοίνωση ΦΟΚ

Σύσκεψη με πρωτοβουλία Τσουρή για τον Κάμπο Χίου- Ανακοίνωση ΦΟΚ

7

 

Με πρωτοβουλία της βουλευτή Χίου Ελπίδας Τσουρή, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 28/9, σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου για το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων του Κάμπου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μετά από σχετική πρόσκληση, εκπρόσωποι του Συνδέσμου «Φίλοι του Κάμπου Χίου: Ο Κάμπος» και του Φ.Ο.Κ., όπως είχε δεσμευθεί  στις αρχές Αύγουστου η βουλευτής.

Συζητήθηκαν όλα τα τεχνικής και οικονομικής φύσης θέματα, ώστε να γίνει αντιληπτή η ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα της περιοχής, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία είχε καταθέσει η Ελπίδα Τσουρή.

Στο τέλος της συζήτησης, ο Υπουργός δήλωσε, ότι αυτά θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν και ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να υπάρξει ειδική φορολογική ρύθμιση για τα ακίνητα της περιοχής, η οποία θα εξεταστεί περαιτέρω.

Σε ανάλογο μήκος κύματος είναι και το δελτίο τύπου του ΦΟΚ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

 

Θέμα: «Πραγματοποίηση συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου»

 

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών συνάντηση υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Παντελή Οικονόμου στην οποία έλαβαν μέρος ο σύλλογός μας, ο «Σύνδεσμος Φίλων Κάμπου» και η Βουλευτής κα Ελπίδα Τσουρή, η οποία και μας προσκάλεσε, σχετικά με το θέμα της φορολόγησης του «Κάμπου».

 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών επέδειξε σαφή βούληση για επίλυση του προβλήματος. Ως σύλλογος, υποστηρίξαμε το μόνιμο αίτημα των κατοίκων του Κάμπου, όπως αυτό έχει εκφραστεί και σε πρόσφατα ψηφίσματά τους, για την πλήρη απαλλαγή της γεωργικής γης του «Κάμπου» από την φορολογία κατοχής. Ο Αναπληρωτής Υπουργός έδειξε να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα στην ουσία του και να αναγνωρίζει την ανάγκη άμεσης επίλυσής του.

 

Ευελπιστούμε αυτή την φορά η πολιτική βούληση να μεταφραστεί – και σύντομα – στην νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται, ώστε αφενός να αρθεί το άδικο φορολογικό καθεστώς του «Κάμπου» που τόση αγωνία και προβλήματα έχει προκαλέσει στους κατοίκους του και αφετέρου να εξασφαλιστεί αλλά και να ενισχυθεί η προστασία της περιοχής προς όφελος της διατήρησης του ιστορικού και παραδοσιακού χαρακτήρα της.

 

Ευχαριστούμε την βουλευτή για τις προσπάθειές της και την πρωτοβουλία της αυτή, την οποία αντιλαμβανόμαστε ως υλοποίηση της δέσμευσης τόσο της ίδιας όσο και της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών για πραγματοποίηση συνάντησης για το φορολογικό πρόβλημα του «Κάμπου» με σκοπό – όπως έμπρακτα διαπιστώθηκε – να δοθεί λύση.

 

Μάρκος Ζαννίκος

Πρόεδρος Φιλοπρόοδου Ομίλου Κάμπου