Αρχική Νέα Τοπικά Η περιπέτεια ενός νεφροπαθή- 9 μήνες απλήρωτα τα κόμιστρα για το Νοσοκομείο!

Η περιπέτεια ενός νεφροπαθή- 9 μήνες απλήρωτα τα κόμιστρα για το Νοσοκομείο!

7

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες στην προσπάθεια για διαβίωση με αξιοπρέπεια.
Για μια ακόμα φορά ο Χρήστος Καραγιώργης (στη φωτογραφία από σχετική διαμαρτυρία του το 2003), εκπαιδευτικός και νεφροπαθής, δημοσιοποιεί το πρόβλημά του που έχει να κάνει με τη η καταβολή των νόμιμων μεταφορικών που πρέπει να λαμβάνει κάθε μήνα ώστε να μπορεί να πηγαίνει για αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο.
Μετά την περιπέτεια με τα φάρμακα όπου δεν καταβάλλονταν τα χρήματα, τώρα ο ΟΠΑΔ (που είναι και ο αποδέκτης της ακόλουθης ανοικτής επιστολής) έχει να πληρώσει τα μεταφορικά 9 μηνών!

Αναλυτικά η επιστολή

Ονομάζομαι Χρήστος Καραγιώργης, και δια της παρούσης μου θέλω να σας ενημερώσω ότι από αύριο θα πηγαίνω στον τεχνητό  νεφρό με τα πόδια λόγω ελλείψεως χρημάτων. Έχετε να μου πληρώσετε τα μεταφορικά εννέα μήνες και αύριο κλείνουμε τους δέκα.  Λόγω των μειώσεων στους μισθούς μας πλέον και τα 13 ευρώ του ταξί, που θέλω ώστε να πηγαίνω και να έρχομαι στην αιμοκάθαρση δεν τα έχω. Ήδη εκκρεμούν το ενοίκιο μου καθώς και η εφορία και το ρεύμα μου, δεν έχω χρήματα ούτε για το φαγητό. Με τα χρήματα που μου είχατε υποσχεθεί ότι θα μου πληρώνατε (1400 ευρώ περίπου) υπολόγιζα ότι θα  κλείσω αυτές τις τρύπες. Από το Ιανουάριο έχω ακούσει από σας άπειρες δικαιολογίες,

τη μια  “άλλαξε ο χρόνος θα καθυστερήσουμε τις πληρωμές”

την άλλη “γινόμαστε ανεξάρτητο ταμείο και λίγο θα καθυστερήσουμε”

την άλλη “δεν έχουμε χρήματα”

την άλλη πάλι “μετακομίζουμε”

την άλλη “είναι μέσα σε κιβώτια οι αιτήσεις και πως θα τις ξεμπερδέψουμε”

την άλλη “από ένα χαρτί λείπει μια σφραγίδα”, ενώ τα είχατε παραλάβει τα θεωρήσατε κανονικά και τα είχατε πρωτοκολλήσει, δηλαδή πληρώνω το δικό σας λάθος. Είχαμε συμφωνήσει ότι μέχρι τις 15 του Σεπτέμβρη θα πληρωνόμουν.

Για καθαρά ανθρώπινους λόγους και δικαιολογημένα δεν μπορούσατε να με πληρώσετε. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί σας χτες μου είπατε την δικαιολογία και ίσως να είναι αληθινή ότι από τη Δευτέρα ήταν χαλασμένο το router  σας και είχατε τεχνικό που τα έφτιαχνε, και μέχρι το μεσημέρι θα είχα πληρωθεί.

Σήμερα σε επίσκεψη μου στα γραφεία σας μου είπατε ότι είχατε κανονικά router αλλά δεν επικοινωνούσατε με την τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ για να στείλετε διαδικτυακά τα εμβάσματα και έχετε καλέσει τεχνικούς να το επισκευάσουν. Θεωρώ όλα αυτά που προαναφέρω σαν δικαιολογίες για να μην πληρωθώ. Εάν έχετε κάνει στάση πληρωμών να μας το πείτε. Σας πληροφορώ ότι  αύριο εφόσον δε βρω τα χρήματα μου στην τράπεζα, θα πάω και θα γυρίσω στην αιμοκάθαρση με τα πόδια επειδή δεν έχω λεφτά. Επειδή αυτό το διάστημα είμαι σε εμπύρετο κατάσταση λόγο βαριάς λοιμώξεως

(31crp 28000 λευκά αιμοσφαίρια) συν την υπόταση της αρτηριακής μου πίεσης οι πιθανότητες να φτάσω στον τεχνητό νεφρό είναι μηδαμινές. Σας καθιστώ υπεύθυνο (ΥΠΑΔ ΧΙΟΥ) για ότι μου συμβεί και εξουσιοδοτώ την σύζυγο μου για κάθε ένδικο μέσο που θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας μου η ακόμα και της απώλειας της ζωής μου.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΠΑΤΡΙΔΑ-TV, μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής, η  διοίκηση του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου έστειλε το πρωί της Παρασκευής ασθενοφόρο προκειμένου να τον μεταφέρει στο τεχνητό νεφρό.
Παράλληλα περιμένει επιτέλους να μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό του, όπως τον ενημέρωσαν από το γραφείο του ΟΠΑΔ ότι αυτό έγινε το πρωί της Παρασκευής. Το ετήσιο ποσό ανέρχεται στα 1.400 ΕΥΡΩ…