Αρχική Νέα Τοπικά ΠΑΜΕ: Η βάρβαρη κυβερνητική πολιτική ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟ ΟΙΚΟΔΟΜΟ!

ΠΑΜΕ: Η βάρβαρη κυβερνητική πολιτική ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟ ΟΙΚΟΔΟΜΟ!

13

           Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ρεπορτάζ, η ΔΕΗ απάντησε τελικά στην αίτηση για διακανονισμό του πολύτεκνου και άνεργου Σωτήρη Κλάπα, για την καταβολή του ποσού σε 3 δόσεις των 500 ΕΥΡΩ. Παράλληλα  128 ΕΥΡΩ είναι η “ποινή” για την επανασύνδεση και 118 για την τοποθέτηση μετρητή, που να σημειωθεί μόλις την περασμένη Δευτέρα το έβγαλε η ΔΕΗ και ενώ ο ίδιος ζητούσε διακανονισμό! Επίσης ζητείται εγγυητής για να ισχύσει ο διακανονισμός.
Από την πλευρά του ο Δήμος Χίου έδωσε εντολή εγγράφως να αφαιρεθούν τα δημοτικά τέλη από το λογαριασμό, που ανέρχονταν σε περίπου 400 ΕΥΡΩ. Παρόλα αυτά η οικογένεια δηλώνει ότι και πάλι δεν έχει τα χρήματα αυτά και προσπαθεί με κάθε τρόπο να συγκεντρώσει τα 750 ΕΥΡΩ ώστε να συνδεθεί και πάλι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

Η ζωή της εργατικής οικογένειας γίνεται καθημερινά κόλαση. Τα φορομπηχτικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την τρόϊκα και τ’ άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας (ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη) δεν αφήνουν κανέναν στο απυρόβλητο.

Στη ΔΕΗ καθημερινό είναι το φαινόμενο της διακοπής ηλεκτροδότησης των σπιτιών και των καταστημάτων, είτε λόγω αδυναμίας πληρωμής της κατανάλωσης είτε για να αποφύγει ο κόσμος το φορολογικό χαράτσι, που επιβάλει η κυβέρνηση.

            Στις 27/9/2011 πολυμελής αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ απαιτώντας την άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού  ρεύματος σε άνεργο οικοδόμο πατέρα 6 παιδιών, ο οποίος αδυνατούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς. Το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για τη διαβίωση κάθε ανθρώπου και δε νοείται να το στερείται κανείς!

            Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τη ΔΕΗ σε ανώνυμη εταιρία, προς πώληση, εξαφανίζοντας τον κοινωνικό της χαρακτήρα, με στόχο μόνο την εξασφάλιση της αύξησης της κερδοφορίας των μετόχων της. Η αναλγησία της διοίκησης της ΔΕΗ μπροστά στη διασφάλιση των συμφερόντων της έφτασε μέχρι να καλέσει την αστυνομία, για να αντιμετωπίσει την πολιτική διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ ενάντια στο κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος στον άνεργο οικοδόμο.

Η γραμματεία ΧΙΟΥ του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον αυταρχισμό της διοίκησης της ΔΕΗ, δηλώνει ότι τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό λαϊκό φρόνημα και καλεί τους εργαζομένους της ΔΕΗ και τους εργολάβους, που προσλαμβάνει η ΔΕΗ να μη γίνονται ιμάντας υλοποίησης των άγριων αντιλαϊκών μέτρων ενάντια στα φτωχά λαϊκά στρώματα, αλλά να μη φοβηθούν να σηκώσουν το κεφάλι και να σταθούν αλληλέγγυοι μ’ όλους τους εργαζόμενους.

Χίος 29/9/2011