Αρχική Νέα Τοπικά Πανεργατική απεργία Τετάρτη, 5 Οκτώβρη

Πανεργατική απεργία Τετάρτη, 5 Οκτώβρη

8

 

«Ο πιο μικρός έμπορος ξέρει ότι ο τοκογλύφος δε σου δίνει συμβουλές για να πάρει πίσω τα λεφτά του αλλά για να σου φάει την περιουσία. Χρησιμοποιώντας τη άγνοια και αναξιοπρέπεια των βουλευτών του , ποτέ δεν εξουσιοδοτήθηκαν από τον λαό για αυτές τις αποφάσεις, νομιμοποίησε  αυτά τα μέτρα.», σημείωσε ο γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μανόλης Στάθης, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου Εργατικού Κέντρου και ΝΤ ΑΔΕΔΥ που καλούν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της Τετάρτης, 5 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Μ. Στάθη.

«Κάνουμε απεργία για ένα μεγάλο όχι στην πιο φορομπηχτική Κυβέρνηση της μεταπολεμικής περιόδου», σημείωσε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μανώλης Κίτσος. «Αν δεν αγωνιστούμε δεν θα μας κόψουν μόνο τους μισθούς, αλλά θα μας κάνουν και χάρη για τη δουλειά που έχουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Καλούμε μαζικά τους εργαζόμενους σε απεργία, γιατί αυτό που μας ξημερώνει δεν το γνωρίζουμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου Τάσος Κώσταλος που σημείωσε ότι «2 χρόνια τώρα είμαστε στη λογική των μνημονίων που έχουν αποτύχει».

Σε αντίστοιχο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ, ενημερώνει ότι πραγματοποιεί ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης στην είσοδο της Απλωταριάς.

«Το ΠΑΜΕ σε καλεί, τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας στις 5 και 19 Οκτώβρη. Με συνελεύσεις των σωματείων, με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, στα γραφεία, στις υπηρεσίες, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στις γειτονιές, να ενταχθούμε στον οργανωμένο αγώνα. Να υπερασπίσουμε το εισόδημά μας, τους μισθούς και τις συντάξεις από τη λεηλασία της πλουτοκρατίας.

Έχουμε τη δύναμη. Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Σκέψου! Το “κόστος του αγώνα” και των απεργιών αποδεικνύεται τελικά ότι είναι πολύ λιγότερο από το κόστος των κυβερνητικών μέτρων!», σημειώνεται μεταξύ άλλων

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ