Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Μαθήματα ιατρικής επιδεξιότητας και ήθους έδωσε η ομάδα του Harvard...

Μαθήματα ιατρικής επιδεξιότητας και ήθους έδωσε η ομάδα του Harvard Medical School στη Χίο

62

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χίος, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής που διοργανώθηκε στην Πολυκλινική ΕΛΕΥΘΩ στη Χίο με εισηγητές τους καθηγητές του Harvard Medical School Dr. Anthony J. DiSciullo, MD, Dr. Peter L. Rosenblatt, MD και τον χιακής καταγωγής Dr. Costas A. Apostolis, MD (Κλινικό εκπαιδευτή).

Στη διημερίδα προσήλθαν περισσότερα από 40 άτομα, ως επί το πλείστον ιατροί γυναικολόγοι, χειρουργοί και ουρολόγοι, από μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Βόλου και της Καβάλας και βεβαίως από τον ιατρικό κόσμο του Νομού Χίου. Οι υπερσύγχρονες ιατρικές υποδομές της Πολυκλινικής ΕΛΕΥΘΩ, ο οπτικοακουστικός εξοπλισμός αιχμής και κυρίως η άψογη συνεργασία των εισηγητών με το έμπειρο προσωπικό της κλινικής δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε οι συμμετέχοντες να επωφεληθούν στο μέγιστο βαθμό από κάθε στάδιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας: τις διαλέξεις των καθηγητών και την προβολή σχετικών βίντεο, τη ζωντανή αναμετάδοση των χειρουργείων που επέτρεπε σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν άμεση οπτικοακουστική επαφή τόσο με την λαπαροσκοπική μικροκάμερα όσο και από την γενική άποψη του χειρουργείου και των ιατρών, και κυρίως την ατομική πρακτική στα ειδικά προπλάσματα που είχε προσφέρει η εταιρεία Proton S.A. – Olympus.

Πραγματοποιήθηκαν δωρεάν σε τρεις ασθενείς οι εξής ιατρικές πράξεις: 2 Λαπαροσκοπικές Υφολικές Υστερεκτομές (αφαίρεση με χρήση διατμητήρα/morcelator), και 1 λαπαροσκοπική Υστερεκτομή με 3ου βαθμού πρόπτωση των γεννητικών οργάνων και περίδεση του τραχήλου στο ιερό με λαπαροσκοπική χρήση πλέγματος.

Οι συμμετέχοντες ιατροί δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την συνεργασία που είχαν με τους καθηγητές Dr. DiSciullo, Dr. Rosenblatt & Dr. Apostolis κατά την εκπαίδευσή τους στα ειδικά προπλάσματα, ενώ πολύ γόνιμη υπήρξε η ανταλλαγή απόψεων και οι συζητήσεις που ακολούθησαν τις ιατρικές τακτικές των λαπαροσκοπικών επεμβάσεων.

Με το πέρας της διημερίδας ίδιος ο καθήγητης Dr. DiSciullo εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο ελληνικό κοινό για τη συμμετοχή του στη διημερίδα και δήλωσε ότι ήταν πολύ ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις των Ελλήνων ιατρών στα θέματα που τον αφορούσαν.


Ο Dr. Rosenblatt και ο Dr. Apostolis (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ) ευχαρίστησαν τους ιατρούς για την προσοχή τους καθ’ολη τη διάρκεια της διημερίδας και εξέφρασαν την επιθυμία η Διημερίδα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής να επαναληφθεί στο μέλλον. Δεν έκρυψαν την έκπληξή τους και από το γεγονός ότι δεν περίμεναν στο ακριτικό νησί της Χίου, να υπάρχει Κλινική που να διαθέτει όλη την απαιτούμενη ιατρική και τεχνολογική υποδομή για να πραγματοποιήσουν με απόλυτη ασφάλεια ιατρικές πράξεις που κάνουν και στο νοσοκομείο Mount Auburn της Βοστώνης!

Την εκδήλωση έκλεισε ο Δρ. Ιωάννης Αργυρούδης, Διευθυντής της Πολυκλινικής ΕΛΕΥΘΩ ο οποίος συγκινημένος τόσο από την ανταπόκριση του κόσμου όσο και από τα μαθήματα ήθους και ιατρικής μαεστρίας που προσέφεραν οι τρεις Αμερικανοί Ιατροί, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Διημερίδα πέτυχε το στόχο της καθώς άφησε μια πολύτιμη παρακαταθήκη σε επίπεδο γνώσης και εμπειρίας. Δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει ότι η Κλινική ΕΛΕΥΘΩ θα συνεχίσει να βελτιώνει τις υψηλού επιπέδου ιατρικές παροχές στους ασθενείς της αλλά και να διευρύνει τη γκάμα των λαπαροσκοπικών επεμβάσεων που πραγματοποιεί στο δρόμο που άνοιξε η Διημερίδα.

 

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Πολυκλινική ΕΛΕΥΘΩ