Αρχική Απόψεις Aρθρα Δυναμική κινητοποίηση με επικεφαλείς τους νοσοκομειακούς υπαλλήλους- συμπαράσταση και από τους μαθητές

Δυναμική κινητοποίηση με επικεφαλείς τους νοσοκομειακούς υπαλλήλους- συμπαράσταση και από τους μαθητές

39

Εχοντας στην κεφαλή της πορείας ένα φέρετρο, με τον “έλληνα” ασθενή, οι εργαζόμενοι στο Σκυλίτσειο Νομαρχιακό Νοσοκομείο, έδωσαν ρυθμό και χρώμα στην απεργιακή κινητοποίηση ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου.

Μάλιστα έφθασαν στην πλατεία Βουνακίου μετά από πορεία από το Νοσοκομείο της Χίου, όπου “παρέλασαν” επίσης απορριμματοφόρα με μαύρες σημαίες από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης όπου είχαμε καθολική συμμετοχή των εργαζομένων.


Το δικό τους μπλοκ είχαν και οι εξωτερικοί φύλακες των Δικαστικών Φυλακών Χίου, καθώς επίσης και η ΕΛΜΕ.


  Τα συνθήματα, διανθισμένα με σάτιρα είχαν αποδέκτη τον υπουργό Υγείας και τον Πρωθυπουργό, κατέληγαν σε ένα κοφτό ΟΥΣΤ ενώ πικέτες έθεταν εν συντομία τα προβλήματα στην υγεία.


Στάση έγινε και έξω από το γραφείο της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ελπίδας Τσουρή, όπου μεταξύ άλλων φώναξαν το σύνθημα
«Ντρο-ντροπή για σένα νε Τσουρή/ Ψηφίζεις τα χαράτσια μέσα στη Βουλή».

Στην πλατεία Βουνακίου τους απεργούς στήριξαν και οι μαθητές, οι οποίοι μισή ώρα αργότερα πραγματοποίησαν ξεχωριστή δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης με στάση έξω από τα Γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Δεν έχουμε καθηγητές, δεν έχουμε βιβλία/ πείτε μας που είδατε τη δωρεάν παιδεία», ένα από τα συνθήματα ενώ με χιούμορ ήταν και το πανό που έγραφε:

«Και τα βιβλία, μαζί τα φάγαμε;;».

Μάλιστα οι ίδιοι οι μαθητές σταμάτησαν κάποιους που εκτός από τα cd πέταξαν αυγά και ντομάτες στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας και συνέχισαν την πορεία τους μέχρι το Δημαρχείο Χίου.